Youtube Live Subscribe Getting Higher,Subscribe Now.


Cara Membuat Channel Art Untuk Youtube

https://youtu.be/P3U6w9EM38k





  Hi Blogger & Readers .The making of kali ini adalah bagaimana cara membuat channel art ( Banner) untuk youtube.Membuat Channel art ini mula mula memang susah kalau banner biasa pun boleh juga tetapi untuk size yang tepat kena lihat video ini.

  Video di atas adalah rakaman secara live dari computer saya di mana saya sudah menyediakan gambar animasi untuk di jadi kan banner.Saya belajar cara membuat nya melalui youtube support help dimana youtube telah menyediakn size template art untuk youtube yang tepat.Mula mula memang susah dan cuba berkali kali baru lah tahu.

 Jadi kepada yang mempunyai youtube dan ingin mengubah suai channel art (banner0 youtube silakan lihat video ini.Jika anda suka silakan Like,komen,add to playlist ,share dan Subscribe channel saya.Terima kasih.(^_^).

* Cara Membuat Channel Art Untuk Youtube

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

11 comments

comments
July 29, 2019 at 12:35 PM delete

Terima kasih atas perkongsian,, sy pun baru berjinak2 nak ada youtube channel sendiri
ini link sy ..
https://www.youtube.com/channel/UC62oU5W8yExQ-fb_xKKRgXA

Reply
avatar
July 29, 2019 at 5:01 PM delete

terima kasih baca.hehe (^_^) Subscribe.

Reply
avatar
August 8, 2019 at 10:42 AM delete

sama sama nurul nanti subscribe channel saya ya (^_^)

Reply
avatar
August 13, 2019 at 7:27 PM delete

Tq icing sharing perkara yg bagus ni

Reply
avatar
August 31, 2019 at 6:45 PM delete

Nice sharing 👍. Done subscribe 👌

Reply
avatar
September 18, 2019 at 2:26 PM delete

This post is absolutely brilliant! Thank you so much for sharing!

Reply
avatar
September 27, 2019 at 10:56 PM delete

terima kasih atas perkongsian. susah nk istiqamah dengan youtube ni.

Reply
avatar
November 21, 2019 at 3:56 PM delete

I might want to say this online journal truly persuaded me to do it! Much appreciated, great post. Using the best Instagram online web viewer on the Internet. Discovering top trending photo and video on Pikdo right now!

Reply
avatar

Hi Tinggalkan Terus Komen Anda,Dah terlewat Singgah diSini ;D dan Jangan Lupa <---------$"TICK NOTIFY ME "$----------> untuk Maklum Balas.(^x^) miau...Subscribe Youtube Ucing Juga.