Youtube Live Getting Higher,Subscribe Now.


Melukis Dengan Mouse

Melukis Dengan Mouse

 Hi Blogger hari ini Saya buat Animasi  kelas Sekolah.Tak banyak pergerakan yang di buat mungkin hanya gambar.Walaupun hanya gambar proses untuk membuatnya agar mencabar kerana saya mengunakan software yang mengunakan Mouse (tetikus komputer) sahaja bukan dengan pensil.Kesemua Animasi saya tidak mengunakan pensil atau pen untuk melukis.

 Animasi di atas adalah permulaan untuk siri ini.tak taulah bila siap kerana Saya belum ada Idea lagi.Mari Bertenang dahulu minum minum di petang ini ,Mungkin idea itu datang.

Segmen Blogwalking Ceria Bersama Anizz Annisa

http://adnan-daughter.blogspot.com/2015/09/segmen-blogwalking-ceria-bersama-anizz.html#comment-form
Ucing join Segmen ini.


Terima Kasih Cikgu Versi Karaoke

Terima Kasih Cikgu Versi Karaoke

  Hi Blogger,Hari ini saya nak kongsi pasal Animasi saya yang  telah pun di persembahkan dan di mainkan dalam sebuah Sekolah Rendah di Brunei Sempena Hari Guru.Hari Guru di Brunei di sambut setiap tahun iaitu pada 23 Sept.

 Alhamdulilah Nampak nya Animasi saya iaitu Terima Kasih Cikgu Versi karaoke mendapat Sambutan dan bertambah popular lah tu..he he..Terima Kasih Cikgu Versi Karaoke Saya masukan Animasi Ucing Kadayan untuk Hiburan kanak kanak Sekolah.Kepada Guru guru yang ingin nak pakai Animasi ini untuk Sempena hari Guru Boleh lah pakai secara percuma.

Mari lah tengok Animasi Saya iaitu Terima kasih Gikgu Versi Karaoke.

Senarai Segmen Ucing Nak Url


Senarai Segmen Ucing Nak Url

  Hi Blogger Segmen "Ucing Nak Url"sudah pun tamat pada 28-9-2015.Tahniah kepada Para Perserta kerana memeriahkan Segmen ini.Ini Adalah Senarai Blog Terhebat yang ikut Serta dalam Segmen "Ucing Nak Url " Mari kita sama sama Blogwalking untuk merapatkan lagi Silaturahim Antara Blogger yang tersenarai di bawah:

1) http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/
2) http://www.aimisyahirah.com/
3) http://pemilikcintahati.blogspot.my/
4) http://perantaumasa96.blogspot.my/
5) http://www.ajuyarashid.com/
6) http://cikshikin94.blogspot.my/
7) http://www.mialiana.com/
8) http://jmbelog.blogspot.my/
9) http://vitaminwawa.blogspot.my/
10) http://mimirheem.blogspot.my/
11) http://sweetsmelodypinky.blogspot.my/
12) http://rianalittlecuties.blogspot.my/
13) http://theyanaonly.blogspot.my/
14) http://misszyaroses.blogspot.my/
15) http://www.nurfuzie.com/
16) http://www.maisarahsidi.com/
17) http://www.rubiahkadir.com/
18) http://www.syuhadasalleh.my/
19) http://www.inanihazwani.com/
20) http://sweetyzhanieyz83.blogspot.my/
21) http://khatyaiman.blogspot.my/
22) http://clovershoney.blogspot.my/
23) http://karyalins.blogspot.my/
24) http://jombercontest.blogspot.my/
25) http://ciklapunyabelog.blogspot.my/
26) http://blogfiefi.blogspot.my/
27) http://bajuwarnacoklat.blogspot.my/
28) http://whateverapa-apasahaja.blogspot.my/
29) http://alyanimatshah.blogspot.my/
30) http://cahayakukasih.blogspot.my/
31) http://ombakbergigis.blogspot.my/
32) http://mieya7882.blogspot.my/
33) http://fififizahresepi.blogspot.my/ 

Super Uk

Super Uk

  Hi Blogger Jangan ketinggalan untuk ikuti Segmen ini Ucing Nak Url..Syarat -Syarat nya adalah Mudah.Masa sudah menghampiri Tapi Anda ada masa untuk Ikutinya sebelum Tarikh tutup 28-9-2015.Senarai Blog Anda akan saya Simpan di halaman page Segmen Animasi.

 Mari Ikuti Segmen ini Sebelum Tertangkapnya Rama-Rama itu.Sesiapa yang ingin ikut Serta Sila ke Halaman ini Segmen Ucing Nak Url  

Cepat sebelum terlambat...



Beg Wanita

 Beg Wanita

  Hi Blogger Kali ini saya membuat Animasi wanita yang sama.Animasi ini belum 100% siap memang lama betul untuk membuatnya.Saya tambah beg untuk wanita ini,kira beg tangan lah tu.Tak taulah cantik ke tidak beg itu semacam beg lelaki saja hehehe..

 Memang kaum wanita suka beg dan pakar dalam memilih jenama,bentuk dan warna beg,  tak taulah kaum lelaki macam saya ni tahu nya beg sikut saja.Isi dalam beg itu adalah kepentingan seharian juga ,tak taulah saya teka saja .Tapi bagi saya agak janggal kalau wanita pergi ke majilis tak pakai beg kan.? macam ada sesuatu yang tak kena betul tak.?

Segmen Ucing Nak Url


 Hi Blogger kali ini saya nak buat segmen "ucing nak url".ini adalah pertama kalinya saya buat segmen ini.Syaratnya mudah sahaja Follow blog ini atau google plus ( mana-mana pun boleh) Lepas tu tinggalkan url Post blog anda di ruangan Komen.Tarikh tutup 28-9-2015 dan Senerai Blog Url akan saya buat apabila tamat Segmen ini.

Saksikan Senarai Segmen Ucing Nak Url

Hodoh Ke Cantik

Hodoh Ke Cantik

  Hi Blogger Hari ini saya nak edit image Animasi bertudung dari hodoh ke cantik.Mulanya saya buat Animasi bertudung ini sudah pun siap akan tetapi saya tengok ada sesuatu yang tak kena .Fikir punya fikir rupanya muka dia tak kena macam orang tua pula.

 Kita berkarya semuanya hendak perfect maklumlah kita punya karya mestilah yang terhebat hehe..Zaman sekarang semua orang mahu cantik hinggakan sanggup mengeluarkan duit beribu ribu ringgit hanya untuk melakukan pembedahan plastik.Kita orang melayu cukup lah pakai kosmetik dan beri senyuman itu pun dah cantik.

 Oklah Blogger kembali untuk membuat Animasi bertudung cantik.Akhir sekali,Percantikanlah diri anda kerana cantik itu bukan saja dari wajah bah kan senyuman dan hati budi seseorang itu.

Anak Sekolah

Anak Sekolah

  Hi Blogger, Hari ini saya agak malas sikit kerana baru saja ambil cuti kerja dua hari.Hari ini saya membuat image Animasi Anak sekolah,tetapi kalau dilihat macam orang dewasa pula.susah sikit nak kasi comel muka dia hehehe..

 Sebenar nya saya gunakan image yang sama untuk Animasi lain dengan perubahan yang saya buat nampak beza antara duanya.Mengapa saya buat image anak sekolah ya.? ya saya ada projek lain yang lama sudah saya tak buat iaitu musik video untuk sekolah.

 Sebelumm ini saya ada membuat versi karaoke di youtube yang hampir satu juta melihatnya iaitu Terima Kasih Cikgu yang hanya ada gambar dan lirik.Tak sangka pula sebanyak itu view dia.insa allah.nantikan cerita anak sekolah menerusi Animasi saya .

Kain

Kain

  Hi Blogger. Laa. dua tiga hari ni sibuk lah pula rehat dulu ambil masa nak Update Blog ni.Kali ini nak buat animasi perempuan lagi.Dalam bab ini saya kalah dengan animasi corak pergerakan kain.Kain adalah lembut jadi kena buat pergerakan dengan bayangan warna gelap untuk menampakan pergerakan lembut.

 Saya buat animasi kain yang senang dahulu seperti kain tiada corak.kalau kain itu bercorak seperti kain batik itu kerja orang yang pro mesti ada kepandaian membuatnya.Sebenarnya kain ini ada bermacam macam jenis dia.kalau nak beli di kedai kain penjual kain akan bagitau tau jenis jenis kain yang tak pernah saya dengar yang saya tahu kain batik,warna kain itu saja.

Dangdut Asik UK

Dangdut Asik UK

  Hi Blogger Hari ini saya nak cerita semangat  membuat animasi musik iaitu animasi dangdut.Dangdut asik Ucing Kadayan adalah Animasi Berkaraoke.Ucing kadayan dengan Asiknya berdangdut menghiburkan anda yang mungkin Asik melihat telatahnya hingga ada ganguan di penghujungnya.

 Memang Saya bersemangat membuatnya kemungkinan saya membuat hampir dua bulan.Agak lama sikit kerana bukan senang membuat Animasi menari dan berdangdut.Setelah Siap hasilnya amat membanggakan.Hari ini saya nak share Animasi Musik Dangdut Asik Ucing kadayan yang telah upload di youtube saya pada 5 June 2014.Mari kita saksikan dan Share..

DANGDUT ASIK UCING KADAYAN

Blogger Ku Community

Blogger Ku Community

 Hi Blogger Hari ini saya nak share saya punya Google Plus community.Blogger Ku Komuniti ini adalah komuniti untuk para blogger yang ingin mengikuti perkembangan blog setiap hari,Anda boleh mempost update blog anda mengikut kategori yang di sediakan .Sesiapa yang ingin Join Blogger Ku Kumuniti hendaklah Follow Google Plus saya dan Sila ke laman Blogger Ku di bawah ini.

BLOGGER KU COMMUNITY

Kanak kanak

Kanak kanak

  Hi Blogger..Hari ini saya nak buat kanak kanak berlari.Setelah saya membuat animasi pendek uk20 the bus,kini saya kembali untuk meneruskan projek ucing kadayan.Kalau ada idea dalam fikiran nanti saya akan buat animasi pendek uk20 yang lain pula.

 Hari ini nak santai santai dulu membuat animasi kanak kanak sambil tengok blog ,mana tau idea itu datang.Kadang kadang ada juga nak buat animasi lagu kanak-kanak.Tetapi belum lagi..Relax dulu..

Animasi Pages

Animasi Pages

  Hi Blogger...Hari ini saya memperkenalkan Page Terbaru saya iaitu Segment Animasi.Segment Animasi ini adalah Segment yang saya buat untuk blogwalking senarai Url Home Blog sambil tonton Animasi saya secara Fresh.

 Page ini agak menarik kerana ada Url Home Blog yang telah mengikuti Segment saya.Kepada yang ingin ikut Serta dalam Segment Saya,Nanti kan Segment Terbaru sambil Tonton Animasi Saya..

Senarai Blogwalking UK20 The Bus

Senarai Blogwalking UK20 The Bus

  TAHNIAH..! Kepada Yang Mengikuti Segment BlogWalking U.K20 The Bus.Home Blog Anda Tersenarai Dan Di Simpan Sebagai Segment Animasi Page.U.K20 The Bus adalah Animasi pendek Bercorak Komedi menceritakan perihal yang di Inginkan dan kebenarannya.Dengan Bangganya Saya Mempersembahkan U.K 20 The Bus Tonton Secara  FRESH ....

SAKSIKAN SEKARANG..U.K20 THE BUS

Senarai Url Blog Yang Bertuah Adalah..! :

http://pemilikcintahati.blogspot.com/

http://www.syahidahfadilah.com/

http://nursyazwinas.blogspot.com/

http://thesoutheastasiangirl.blogspot.com/

http://kampung-kameq.blogspot.com/

http://darihatimissmulan.blogspot.com/

http://ketelabi.blogspot.com/

http://theyanaonly.blogspot.com/

http://akukaudansesuatu.blogspot.com/

http://www.aeinnamusa.com/

TAHNIAH...

Giveaway 1.0 by ENA

Assalamualaikum semua
Bismillah,
This is my first giveaway , sempena sambutan ulangtahun perkahwinan kami yang ke 5 pada 23 Ogos baru2 ni.
Thank you soooo much blogger lama dan baru yang support ena;)
ena doakan anda dimurahkan rezeki yang berkat serta banyak di dunia dan akhirat.

Selalu Di Cari

000 pageview perhari (1) 1 juta view (1) 10 (1) 10 pemanang (1) 10 soalan (2) 1000 pageviews (1) 100k pageview (1) 10k youtube pageview. (1) 11 soalan (1) 1st segmen (2) 20 blog menarik 2016 (1) 2015 hari raya (1) 2nd segmen (1) 3 column template (1) 4 soalan dari ucing (1) 40k pageview (1) 40k perday (1) 40k youtube pageview. (1) 40k youtube views (1) 6k subscribers youtube (1) 8888 (1) a good medical quote (1) a touching story (1) achik dan siti nordiana (1) add a youtube subscribe button (1) add gadget (1) add url (1) adsense bankr transfer (1) adsense earning (1) adsense guru (1) adsense payment (1) afi junior indonesia (1) aidilfitri (1) ainulagma blog (1) aiskrim resepi (1) aisyah nyais (1) akim and the majistret (1) aksi cowboy (1) aksi kucing marah (1) aktor terkenal hollywood (1) aku tengah pening (1) alphabet and balloon popper (1) amat bermakna (1) amazing act (1) ampunilah dosa kami (1) anak kuat (1) anak murid (1) anak no (1) anak no 1 (1) anak perempuan (1) anak sekolah (1) anak yang keberapa (1) anda anak no berapa (2) anda berani menjawab (1) anda menjawab (1) angel (1) angry (1) angry cat (1) angry cat extreme (1) animasi bergerak (1) animasi buatan sendiri. (1) animasi frozen ucing (1) animasi guruku tersayang (1) animasi iron man (1) animasi kartun ucing (1) animasi komedi (1) animasi kucing (1) animasi lagu sudah ku tahu (2) animasi lucu (2) animasi menghiburkan (1) animasi musik (1) animasi orang (1) animasi pendek (4) animasi pendek ucing (1) animasi percuma (2) animasi robot (1) animasi sekolah (1) animasi tanpa kata-kata (1) animasi terbaru (1) animasi uk20 (2) animasi youtube (1) animation flash (1) animation frame (1) animation movies (1) animsi buatan sendiri (1) anonymous (1) anonymous comments (1) apa azam baru anda (1) apa dah jadi (1) apa nak buat (1) arti doa ahir dan awal tahun hijriah (1) artis hollywood ucing (1) artis malaysia (1) artis popular hollywood (1) artis terkenal (1) asal bahasa kedayan brunei (1) asal brunei (1) ashalya 2016 (1) askar berpengalaman (1) askar pilihan (1) askar sado (1) askar tamat latihan (1) astaghfirullah hal adzim (1) asyaamin (1) atm machine (1) atm mesin (1) august 2016 (1) aurat lelaki dan perempuan (1) aventador (1) aventador lp700-4 (1) awak anak no berapa (1) awak nampak tak (1) awek tudung (1) awesome blog (1) awesome blogger (2) ayam berkokok harimau (1) ayam masak (1) ayuimsyirah (1) azam 2017 (2) azam baru (1) azhafizah.com (3) baby kick (1) baby sleep (1) baby sleep positions (1) babyshambles (1) baca dan singgah (1) baca nota (1) bacaan alphabet (1) back to square one (1) background color template (1) backlink (2) backlink ke entry (1) backlink ke sini (1) bad mood (1) bagaimana cara (1) bagaimana cara membuat blog (1) bagaimana nak unfollow blog (1) bahasa dari cina (1) bahasa kadayan (1) bahasa melayu (1) baitulmuslim.com (1) balloon popper video (1) balloon video (1) balloon youtube (1) bangsa cina (1) Banner Blogger ku (1) banyak duit buat (1) banyak minum coffee (1) banyakkan minum air (1) baru tahu (1) batman suit (1) bbq2017 (1) beautiful of iman (1) beauty and health tips (1) beeha bloglist (1) beg jenama (1) beg tangan (1) beg tangan wanita (1) beg wanita (1) begdompet kering (1) belajar dari kesilapan (1) beli barang (1) beli tudung shawl (1) belog urang brunei (1) benda mainan (1) berani menjawab (1) bercorak komedi (1) beri pandangan (1) berisalam di rumah kosong (1) berita terkini (1) berjenaka (1) berkarya (1) berkerja (1) berlaku kemalangan (1) berlangsung (1) berniaga (1) bersalaman (1) bertenang (1) bertindak ganas (1) bertuah punya budak (1) bertudung cantik (1) besar pahalanya (1) best ping a blog (1) betul kah (1) biar betul (1) biar gambar berbicara (1) biarlah rahsia (1) biarlah rahsia dulu (1) bidang sukes (1) bila jadi jutawan (1) bila nak kaya (1) binatang tersembunyi (1) blog 2017 (1) blog active (1) blog adik (1) blog aina (1) blog animasi (1) blog babyshambles (1) blog blogger ku submit (1) blog brunei (1) blog cik zue (1) Blog Cinta Itu Indah (1) blog entri (1) blog for beginner (1) blog id (1) blog kaklong (1) blog kinah (1) blog ku romantik (1) blog music (1) blog orang brunei (2) blog rakan (1) blog search (1) blog seindah cerita (1) blog terhebat (1) blog tips (1) blog ucing (2) blog ucing 100k pageview (1) blog uk (2) blog url (1) blog url tersenarai (1) blog yang bertuah. (1) blogger (3) blogger award (1) blogger award 2017 (2) blogger beraya (1) blogger bertuah (2) blogger brunei (3) blogger fae (1) Blogger Ku (3) blogger ku logo (1) blogger mellya (1) blogger muslimah (1) blogger pages (1) blogger pandai memasak (1) blogger perihatin (1) blogger pintar (1) blogger sunshine award (1) blogger tag award (1) blogger unnianje (1) bloggerku (2) bloggerku logo (1) bloglist (3) bloglist 2015 (1) bloglist 2016 (3) bloglist 2017 (2) bloglist aina (1) bloglist apirl 2017 (1) bloglist august (1) bloglist blog (1) bloglist blogger (1) Bloglist by DyaNadia Reza (1) bloglist by nieyl (1) bloglist julai & ogos (1) Bloglist Jun-Ogos 2016 (1) bloglist kinah (1) bloglist miss banu (1) bloglist november (1) bloglist segment (1) bloglist sept & oct. (1) bloglist september (1) bloglist serta merta (1) bloglist ucing (1) bloglist uk (1) blogroll (1) blogspot id (1) blogwalking (1) blogwalking 2016 (3) Blogwalking ceria (1) blogwalking dan follow (1) blogwalking free animation (1) blue navy (1) boleh bincang (1) boleh jalan kah (1) bosan (1) brick illusion (1) browser title (1) bruce lee (1) brunei (1) brunei animasi (1) brunei animation (1) brunei blogger (1) brunei blogspot (1) buah durian (1) buat aiskrim.aiskrim goreng (1) buat blog (2) buat blogspot (1) buat chandelier (1) buat duit (1) buat duit internet (1) buat projek (1) budak (1) budak nakal (1) budak nakal samseng (1) budak sekolah lari (1) bukhari muslim (1) buku (1) buku cerita (1) buku masakan (1) buku recipe (1) bulan ramadhan (1) bulatan merah (1) bunga mawar merah (1) bunga untuk blogger (1) burung pegar (1) by hani rahman (1) cabaran animasi (1) cabaran paling bahaya (1) cara cari duit (1) cara cari duit dengan adsense (1) cara code html (1) cara html (1) cara membuat blog (1) cara membuat blog cepat (1) cara membuat robot (1) cara menghindari virus zika (1) cara mengubah color template. (1) cara mengubah gambar (1) cara meningkatkan traffic blog (2) cara meningkatkan traffic pengunjung (1) cara meningkatkan trafik blog dengan cepat (1) cara meningkatkan youtube subscribe (1) cara menukar title (1) cara menyimpan url (1) cara mudah (1) cara mudah membuat blog (1) cara nak follow blog (1) cara pakai samping (1) cara pemakaian samping di hari raya (1) cara tukar tajuk (1) cara vokal dan pitching (1) cari blogger (1) cari dengan kawan (1) cari duit di internet dengan mudah (1) cari duit internet (1) cari duit internet dengan blog (1) cari duit internet tanpa modal (1) cari teman baru (1) cari ular (1) carian google (1) carta tajuk novel (1) cashout adsense (1) cat meme (1) cd part a part b (1) ceria bahagia (1) cerita anak sekolah (1) cerita ayam dan kucing (1) cerita kanak kanak (1) cerita komedi (1) cerita lawak (1) cerita melayu (1) cerita merapu (1) cerita pasal hantu (1) cerita pendek (1) cerita sikit (1) cerita teladan (1) chandelier ruang tamu (1) change image (1) chat sama kucing (1) chat sama ucing (1) chicken alive (1) cik kejupenyet (1) cikgu (1) cikgu baca buku (1) cikla punya blog (1) ciklapunyabelog (1) cimb bank atm (1) cinta itu indah (1) cinta tidak direstui (1) cintailah ibu (1) citarasa blog (1) cium tangan (1) coffee atau kopi (1) color menu (1) color picker online (1) color tool (1) comedy animation (1) comedy hari ini (1) comel (1) compilation animations (1) congrate (2) contoh nabi s.a.w melayani isteri (1) copy and paste (1) copy code (1) copy script (1) copy segmen (2) corak batik (1) coretanku (1) costume batman.costume superheroes (1) cover animasi (1) cowboy animation (1) cry baby (1) cuba test memori anda (1) cucur pisang (1) cukup sampai disini sayang (1) cure anemia (1) custom elsa and olaf (1) custom frozen (1) cuti (1) dalam fikiran kanak-kanak (1) dalam hati ada taman (1) dalam mesyuarat (1) damn fast damn furious (1) dangdut (1) dangdut asik (1) dari whatsapp (2) darth vader starwars (1) dashboard blog (1) dato seri vida (1) dectective hebat (1) dengar lagu (2) diari (1) diari lelaki (1) diari perempuan (1) diari rahsia (1) diet (2) dinding bata (1) doa akhir awal tahun hijrah (1) dompet duit (1) drama (1) dramatic music (1) drift (1) drifting (1) duduk bersila (1) duduk bersimpuh (1) duduk sopan (1) duit (1) duit $1000 (1) duit 3 billion (1) duit adsense saya (1) duit atm (1) duit bank (1) duit banyak (1) duit belanja (1) duit besar (1) duit mula kering (1) dulu dan sekarang (1) dunia bloging (1) dunia dan akhirat (1) durian crepe (1) edaran zaman (1) email dan subscribe (1) emosi terganggu. (1) encik sotong (1) end of year (1) endofin (1) engine (1) engine f1 (1) engine formula 1 (1) engkau berikan (1) enttry dan backlink (1) epic battle (1) eratkan silaturrahim (1) esok kaya (1) expectation and reality (1) f1 engine (1) facebook dan whatsup viral (1) family blogger (1) family kids toys.kids toy channel (1) fast (1) fast & furious (1) fast and furious (2) fast and furious franchise (1) fast and furious ms paint (1) feb 2016 (1) feb mac 2016 (1) feed rss atom (1) fesyen tudung (1) fi hifzillah (1) fieyqa adelova (1) fight radical (1) filem cerita hindustan (1) finalized earnings (1) find snake (1) first segmen (2) fix blogger (1) fixed blog (1) flash animation (1) flirty (1) follow blog (6) follow blog kongsi resepi (1) follow blog ucing (1) follow blogger (1) follow blogger ku (1) follow facebook anda (1) follow google community (1) follow google plus (1) follow segmen (1) follow twitter ucing (1) follower blogspot (1) follower button (2) formula 1 car (1) forum iklan (1) free animation (1) free blog list (1) free gift (1) free phone (1) free templates (1) fried ice cream (1) friendly (1) frozen elsa and olaf (1) fulltime dan part time blogger (1) funny (1) funny meme (1) g+ communities (1) gadget blog (1) gadget follower (1) galaxy note (1) gambar animasi (1) gambar hilang (1) gambar hutan (1) gambar icon template (1) gambar illusion. (1) gambar kucing (2) gambar kucing lucu (2) gambar perempuan (1) gambar robot (1) gambar ucing kadayan (1) gambar uk (1) ganti kertas (1) gasing terbang (1) gelagat orang (1) gempar dalam sehari dapat sejuta (1) gerenti meletop (1) giant doraemon (1) giftaway (1) giveaway (1) giveaway 2016 (1) global rich list (1) gollow blog (1) good bye (1) google + community (1) google blog ping (1) google bot (1) google plus community (3) google plus follower (1) google search (1) gosip tempatan (1) gunakan carta ini (1) guru guru (1) guruku tercinta (1) guruku tersayang 2015 (1) guruku tersayang cover animasi (1) guruku tersayang dengan lirik (2) guruku tersayang lirik betul (1) hadiah (1) hadiah guru (1) hadiah pemberian (1) hadiah terbaik (1) hadiah untuk ayah (1) hadiah untuk bapa (1) hairan bin ajaib (1) haji berkali kali (1) Hampir masa (1) hampir tamat (2) handsome and beautiful people (1) hanya perlu klik button (1) harapkan pagar (1) hari bersejarah (1) hari guru (1) hari raya 2016 (1) hari raya aidilfitri (1) harta benda doa dunia akhirat (1) hati budi (1) hati ibumu (1) health ageing effect (1) health benefits (1) hello kitty (1) hello sunshine (1) helmet robot (1) hi duit duit (1) hidden words in the picture (1) hidup keluar dari peperangan (1) hilangkan kemerahan mata (1) hip hip horray (1) hodoh ke cantik (1) home blog (1) homemade animtions (2) homemade iron man (1) hormat (1) hormon manusia (1) hp (1) html publish (1) hutan (1) hutan animasi (1) i don't understand (1) ibu bapa (1) ibu dan bapa (1) idea datang (1) idea recharge (1) ig (1) iklan thailand (1) iklan tv (1) ikut urutan (1) imaginasi otak (1) imbasan (1) impain saya (1) impian dalam hidup (1) improve health (1) increase website traffic (1) increase youtube subscribe (1) indah rasanya (1) informasi blog (1) internet website (1) invisible gun (1) irama melayu (2) irama melayu indonesia (1) iron man ms paint.iron man animation (1) iron man video (1) ironman mspaint (1) jadi batman (1) jadi dectective (1) jadi juri (1) jadi supporters (1) jadilah seperti (1) jadilah seperti rashid (1) jadilah seperti ucing (1) jaga solat (1) jan 2016 (1) janggal (1) january 2016 (1) jawab soalan cikgu (1) jawan 11 soalan (1) jawapan 4 soalan dari ucing (1) jawapan 5 soalan dari ucing (1) jawapan teka teki benda (1) jawapan teka teki benda 2 (1) jembatan (1) jembatan tranformasi (1) jembelog (1) jenaka blog (1) jenis kain (1) jenis tudung (1) jika berlaku kebakaran kereta (1) jika di bumi (1) jika rezekiku (1) jin di rumah (1) jin duduk di pintu (1) jmbelog (2) join blogger ku (1) join ramai ramai. (1) jom (1) jom bercontest (1) jom berkenalan (1) jom tambah follower (1) juara ajl 30 (1) jumlah follower (2) jumlah penonton (1) jun 2016 (1) kadayan (1) kadayan brunei (1) kain (1) kain batik (1) kak ros upin dan ipin (1) kaki pukul nobita (1) kalau aku kaya (1) kanak (1) kanak kanak (1) kanak people (1) karaoke (1) karaoke sudah ku tahu (1) karaoke terima kasih guruku (1) karaoke youtube (1) kartun kedayan (1) kasih ibu (1) kasih sayang (1) kata kucing (1) kaumm cinta (1) kaya (1) kaya telur keju (1) keamanan (1) kebaikan (1) keberanian (1) keberkatan (1) kedayan jerudong (1) keharmonian rumah tangga (1) kejayaan 2017 (1) keluarkan duit adsense (1) kembali ke projek (1) kenangan manis (1) kenangan manis 2015 (1) kencing manis (1) kencing tak lawas (1) kereta mewah (1) kerja malas (1) kerja susah (1) keropok moni.pakai tudung (1) kertas misteri (1) kesihatan (2) kesihatan mata (1) kesusahan (1) kewarasan otak.jawab dengan spontan (1) keyword google (1) keyword lucu (1) keywords for blog (1) keywords untuk blog (1) khas buat guru (1) khasiat peluk (1) kicau (1) kids toy channel (1) kids toys videos (1) kita bincang dulu (1) klinik swasta (1) koboi (1) komedi melayu (1) komedi memori berkasih (1) komedi tanpa suara (1) komen pun susah (1) komputer handphone (1) kongsi (1) kongsi resepi (9) kongsi resepi masakan blogger (1) kopi (1) kostum ironman (1) kostum lucu (1) kostum superhero (2) kotak (1) kucing (1) kucing boleh bercakap (1) kucing comel (1) kucing hitam (1) kucing kuat (1) kucing marah (1) kucing menari dan menyanyi (1) kucing menjawab (1) kucing terbang (2) kunjungan blog (1) kurang asam (1) kurangkan gula dalam darah (1) lafu sia chandelier (1) lagu epic (1) lagu fatwa pujangga (1) lagu hari guru (1) lagu hari raya (1) lagu kanak (1) lagu lagu dangdut (1) lagu let it go (1) lagu memori berkasih karaoke (1) lagu potret akim (1) lagu projector band (1) lagu projektor band (1) lagu smule (1) lagu sudah ku tahu (1) lagu sudah ku tahu karaoke (1) laksatah join segmen (1) lamborghini (1) lamborghini aventador (1) lari dari tanggung jawab (1) lawak komedi (1) lawak main bola (1) layot gadget (1) lemah (1) let it go frozen (1) letak url (1) lilyrayme (2) link entry (1) link ke blog (1) lintang pukang (1) list nama kategori (1) list of blog (1) look for hidden words (1) lucu habis (1) macam mana masukkan gajah (1) mad (1) magik imaganasi (1) main games (1) mainan anak (1) makan malam 2017 (1) makan roti (1) makhluk aneh (1) maldives (1) malek rizuan (1) mari bercerita (1) masa (1) masa kecedraan (1) masak kegemaran (1) masak sup ayam (1) masalah rabun (1) masalah sembelit (1) masalah stress (1) masih berlangsung (1) masukan ke (1) masyarakat cina (1) masyarakat melayu brunei (1) mata silau (1) mau kaya (1) mawarassufi (1) mechanic vs evil stickman (1) melalui email (1) melalui internet (1) melayani isteri (1) meletop (1) melukis (1) membaca novel (1) member blogger (1) membuat animasi 2d (1) membuat projek terbantut (1) membuat robot (2) meme (1) meme kucing (1) meminta minta (1) memori berkasih nana dan (1) memori berkasih ucing kadayan (1) memori kuat (1) menabur garam bergaya (1) menahan nafsu (1) menambah (1) menambah follower (1) mencari 10 pemenang. (1) mencari ayat di gambar (1) mencari blogger (1) mencari bloglist (2) mencari bloglist 2017 (1) mencari idea (1) mencari idea itu dengan (1) mencari rezeki (1) mencecah 6k subscribers (1) menceriakan majlis (1) menerima award (1) mengambil duit (1) mengandungi vitamin a (1) mengeluh apabila susah (1) menghasilkan animasi (2) mengubah menu pages (1) mengubah template (1) menguji memori anda (1) mengunakan code html (1) mengunakan layer (1) meningkat youtube subscribe (1) meningkatkan blog dengan keywords (1) meningkatkan follower (1) meningkatkan pagerank (1) menjadi jutawan (1) menjadi orang kaya (1) menonton animasi pendek (1) menu tajuk (1) menukar (1) menulis novel (1) menunaikan haji (1) menunjukan (1) mercedes 500sl (1) mercedes benz (1) mercedes transform (1) merosakan penglihatan (1) mesyuarat ahli (1) mesyuarat office (1) mialana segmen (1) minta maaf (1) minum minum (1) minum pagi (1) minum petang (1) minuman kegemaran (1) minuman manisan (1) Mirc (chatting) (1) miss banu (1) miss banu story (1) miss zyaroses (1) misteri perubahan (1) misteri template (2) mobile phone di carpet (1) mohd noor shawal (1) month of birthday (1) mood baik (1) most angry cat (1) most wanted (1) most wanted vs invisible gun (1) motor transformer (1) mouse computer (1) mouse tetikus (1) mozilla firefox update (1) ms paint animation (1) ms paint computer program (1) mudah (1) mudah tanpa random org (1) mujur ada pamoga (2) muka ucing kadayan (1) murah rezeki (2) murni alysa (1) murni alysa blogspot (1) musik background (1) mute music from blog (1) my blog (1) my feeling (1) my mood (1) nafsu dan akal (1) naik angin (1) najihah (1) nak bloglist (1) nak buat apa (1) nak cantik (1) nak cari duit (1) nak follower blog (1) nak join (1) nak join bloglist (1) nak join segmen (1) nak kaya (1) nak syok (1) nak ucapan hari raya (1) nak url (6) nak url ucing kadayan (1) nama anak (1) nama anak anda (1) nama baik untuk anak anda. (1) nama binatang (1) nama duduk (1) nama nama anak zaman sekarang (1) nampak mobile phone di carpet (1) nasi goreng (1) nasi goreng special (1) nasi katok (2) nasi katok brunei (1) nasi sedap (1) negative komen (1) neraka (1) new logo (1) nieylanadia (1) no 8 (1) nobita doraemon (1) nota cinta (1) nota rahsia (1) novel bestseller (1) november 2016 (1) november bloglist 2016 (1) nurse klinik swasta (1) nusr et steak house (1) obesity (1) oct 2016 (1) ohsem bloglist (1) Oktober Blog Seindahcerita (1) ombak bergigi (1) orang asia (1) orang brunei (1) orang gila main bola (1) orang hebat (1) orang kedayan (1) orang tua (1) page terbaru (1) pagevie youtube 2000 perday (1) pageview meningkat (1) pageviews (2) pageviews 1000 + perhari (1) pageviews youtube uk cecah 1000 (1) pahala (1) paint (1) pakai kosmetik (1) pancaindera (1) pandangan mesyuarat (1) pantun ibu (1) pasaraya giant (1) peaceful blogger (1) pejam celik (1) pelajaran agama (1) pelbagai hormon (1) peluk mesra (1) pelukan (1) pemakaian spender (1) pembedahan plastik (1) pemilihan blog .segmen bloglist mac 2017 (1) peminat ucing (1) penampakan (1) penampakan 2016 (1) penampakan bulatan merah (1) penampakan gambar (1) penampakan lebih jelas (1) penampakan makhluk (1) penampakan nyata (1) penampakan zoom (1) penawar penyakit (1) pencapaian terbaik (1) pencarian bloglist (3) pencarian bloglist 2016 (4) pencarian bloglist 2017 (2) Pencarian Bloglist Bulan Julai (1) Pencarian Bloglist Hanah's Blog (1) pencarian bloglist theathra (1) pencarian gambar ucing (1) pencarian google (1) Pencarian Pertama (1) pencipta melly goeslaw (1) pencuri bank (1) pencuri hebat (1) pencuri pintar (1) pendapat blogger (1) pengalaman lucu (1) pengalaman pahit (1) pengedar shaklee (1) penghantaran melalui email (1) penghujung puasa (1) pengunjung blog (1) pening kepala (1) penutup cerita (1) penyakit emosi (1) people in movie (1) perempuan melayu (1) pergaduhan (1) peribahsa melayu (1) peristiwa blogger (1) perkembangan blogger (1) permainan fokus (1) permainan fokus warna. (1) permainan otak (1) perserta terhebat meneka (1) perubahan dan penantian (1) ping (1) ping a blog (2) ping blog (1) ping your blog (1) pintar menjawab depan mata (1) pivot animator (1) point arrow (1) pokka coffee gold (1) pokoknya mesti di tebang (1) popular (1) popular dari hollywood (1) popular posts (1) post melalui email (1) post tak muncul (1) posts and comments (1) projek animasi (1) projektor band (1) projektor band sudah ku tahu (1) promosi animasi (1) promote my blog (1) protect from cancer (1) puasa (1) puasa ramadhan (1) puding susu jelly (1) puding susu jelly dan milo (1) puzzal (1) qu puteh produk (1) que (1) ragam pemain bola (1) rakan blogger (2) rakan jawab (1) rakan media social (1) ramadhan (2) random org (2) random org bloglist (1) raya aidilfitri (1) raya tahun 2016 (1) recent posts (1) recharge idea (1) recipe (1) recipes (1) rehat dulu (1) resepi (1) resepi agar agar (1) resepi ala kampung (1) resepi anda (1) resepi buatan sendiri (1) resepi cek ungu (1) resepi explore (1) resepi ikan (1) resepi ikan masin (1) resepi lama dan baru (1) resepi makanan (1) resepi masakan (2) resepi masakan melayu (1) resepi masakn percuma (1) resepi mawarassufi (1) resepi msvelentine (1) resepi roti kaeges ucing (1) resepi roti sedap (1) resepi sambal (1) resepi sambal ikan masin (1) resepi sambal sardin (1) resepi sedap tanpa garam (1) resepi sehat (1) resepi sotong (1) resepi sotong dalam tin. (1) resepi sotong rex ala kampung (1) resepi udang galah (1) resepi udang galah freestyle (1) restore template (1) retweet youtube (1) rezeki dan usaha (1) rezeki dari langit (1) rezeki haram (1) rezeki ku dari (1) rezeki lambat (1) robot baik dan jahat (1) romantic (1) rombakan bloglist (1) roti dengan kaya (1) rotikaya (1) roundhouse kick (1) rude (1) rukuk bertasbih (1) rumah (1) rumah moden (1) rumah sewa (1) run in the family (1) sado jadi lembut (1) sahabat (1) sahut cabaran blogger (1) sakit mata kalau (1) salam (1) salam subuh (1) salt bae (1) salt bae real name (1) salt bae restaurant (1) sambal ikan (1) sambut hari lahir (1) sambutan hari guru (2) sambutan hari guru brunei (2) sambutan ulangtahun (1) samping untuk hari raya (1) samseng (1) samseng gangster (1) samseng perlumbaan (1) samsung galaxy note edge (1) samsung or iphone (1) santai santai (1) satu dinar (1) saudara blogger (1) say it alphabet (1) say the alphabet (1) saya sayang blog saya (1) sayidahnapisah (1) sayidahnapisah.com (1) scene animasi frozen (1) script html (1) scroll button.fly up button (1) search engine optimization (1) search keywords (1) secret diary (1) sedekah (1) sedekah berjuta (1) sedikit ilmu (1) segman animasi (2) segmen (1) segmen #familyblogger (1) segmen 12 jam (1) Segmen 12 Jam Bloglist #19 Mialiana.com (1) segmen 2017 (3) segmen animasi (33) segmen april 2017 (1) segmen berkenalan (1) segmen berlangsung (1) segmen blogger (7) segmen blogger mya (1) segmen bloglisr nurzulfa (1) segmen bloglist (10) segmen bloglist 2016 (9) segmen bloglist 2017 (3) segmen bloglist azhafizah.com (1) Segmen Bloglist Azhafizah.com Sep & Oct 2016 (1) segmen bloglist december (1) segmen bloglist lagi (1) segmen bloglist november 2016 (1) segmen blogwalking (2) segmen blogwalking 2016 (2) segmen blogwalking 2017 (1) segmen blogwalking ceria bahagia (1) segmen bulan mac dan april 2016 (1) segmen bulan november (1) segmen copy paste (1) segmen dis 2016 (1) segmen follower 2017 (1) segmen guruku tersayang (1) segmen kilat (1) segmen lebaran (1) segmen mei 2107 (1) segmen memori berkasih ucing (2) segmen mencari bloglist (1) segmen mialiana (1) segmen mudah (2) segmen mudah.syarat segmen mudah 2017 (1) segmen orang brunei (1) segmen pencarian bloglist 2016 (2) Segmen Pencarian Bloglist 2016 Bersama Kimmie (1) Segmen Pencarian Bloglist Bulan Jun (1) segmen rutin (1) segmen segmen blog (1) segmen singkat (1) segmen soalan (1) segmen soalan blogger 2017 (1) segmen supporters (1) segmen tahun baru (1) segmen terbaru (1) segmen tonton (5) segmen tonton sudah ku tahu (1) segmen tonton uk20 free gift (1) segmen ucing (4) segmen ucing 2017 (1) segmen ucing kadayan (3) segmen ucing mencari binatang (1) segmen ucing nak url3 (1) segmen untuk bloglist (1) segmen yand dinantikan (1) segmenb 2017 (1) segment animasi (2) segment blogwalking (2) segment terbaru (1) seindah cerita (1) seindahcerita (1) sejuta view youtube (1) sekelip mata siap (1) sekolah melayu (1) sekolah rendah brunei (1) selalu buli (1) selamat hari guru (2) selamat hari jadi (1) selamat hari raya (3) selamat tahun baru 2017 (1) selipar jepun (1) selslu stress. (1) seluar dalam (1) semangat berkobar (1) semua masuk (1) senang (1) senarai blog (3) senarai blog list uk (1) senarai blog url (1) senarai bloglist (2) senarai pencarian gambar ucing (1) senarai perserta segmen ucing (1) senarai terkaya dunia (1) senarai tonton sudah ku tahu (1) senarai tonton uk20 free gift (1) senarai ucing mencari binatang (1) senarai ucing nak bloglist (1) senyum (1) senyuman cantik (1) seo (1) seo google (1) seo submit (1) seorang budak (1) seorang ibu (1) sering kelaparan (1) seringkali (1) sesi julai (1) sesuci lebaran (1) setahun jagung (1) setangkai bunga (1) sewa rumah (1) share animasi (1) share button for website (1) share resepi (1) share youtube videos (1) sheila inspire (1) shikin razali blog (1) shoping (1) siapa mengubah template (1) sifat anak anda (1) sifat kuat anak anda (1) sikap malas (1) silaturahim (2) silau telefon bimbit (1) singgah beraya (1) singgah blog (1) sketsa bulan puasa (1) sketsa puasa (1) sketsa ramadan (1) skrin komputer (1) skrip drama tv (1) smart (1) smartphone (1) smoking (1) soal jawab (3) soal rakan (1) soalan agama (1) soalan cepumas (1) soalan dari ucing (1) soalan dari ucing.tag ucing (1) soalan di temuduga (1) soalan gajah (2) soalan jawab (1) soalan mahal (1) soalan saya (1) soalan teka teki benda (1) social media saya (1) software flash (1) software pivot (1) solat beribu rakaat (1) sopan santun (2) spender dipakai superhero (1) spender superhero (1) start menu (1) start menu template (1) stickman (2) stickman animation (2) stickman fight scene (1) stickman video (1) stickman with flash (1) sticky note software (1) subaru drift (1) submit blog url (1) submit resepi anda. (1) submit url (1) submit url blog (2) subscribe (1) subscribe 3k (1) subscribe meningkat (1) subscribe my youtube (1) subscribe now (1) subscribe ucing videos (1) subscribe youtube (1) subscribe youtube ucing (1) sudah ku tahu versi ucing (1) sudah sudah lah tu (1) sujud bersyukur (1) sukar tidur malam (1) sultan brunei ke 5 (1) sumber dari whatsapp (1) sunshine blogger award (1) super kucing (1) super uk (2) superhero costume (1) support blogger (1) supporters blogger (2) suprise act (1) susah (1) susah menaikkan traffic blog (1) susah nak (1) suyrga bukan milikmu (1) sweet (1) swift code (1) sya mimie (1) syarat syarat mudah (1) syf deansyarat penyertaan senang (1) tag line qu puteh (1) tag ucing (3) tahniah (1) tahniah youtube (1) tahukah anda.? (1) tahun 2016 (2) tahun baru 2016 (1) tahun baru 2017 (1) tahun baru cina (1) tahun baru cina 2017 (1) tahun hadapan (1) tahun hijrah (1) tahun lepas (1) tajuk blog (1) tajuk novel (1) tak tahu nak buat apa (1) tambah follower (1) tambah kawan blogger (1) tanah kubur (1) tanggung jawab ibubapa (1) tangkap rama rama (1) tanpa paksaan (1) tanpa random.org (1) target 100k pageview (1) target 40k pageview (1) tarian bangla (1) tarian beruk (1) tarian kebudayan baru (1) tarian raver (1) tarian ular (1) tarian viral (1) tarikan pelancong (1) tauliah dan pengalaman (1) teacher days (1) teh tarik (1) teka gambar (1) teka teki (1) teka teki benda (1) teka teki benda 2 (1) teka teki benda uk2 (1) tekan banner (1) teknologi baru (1) teknologi media masa (1) tempek (1) template (1) template baru (1) template berubah (1) template blog (1) template code (1) template kosong (1) template milik (1) template terbaru (1) tempuh dan ketabahan (1) terasa banga (1) tercapai impian (1) tergamak kah (1) terima kasih cigku (1) terima kasih cikgu (3) terima kasih cikgu versi karaoke (1) terima kasih guruku (1) terima kasih guruku lirik betul (1) terjah (1) terjah bloglist (1) terjebak (1) termahsyur (1) terunggul (1) test eyesight (1) test mata anda (1) tetikus (1) thahirah (1) the best ms paint animation (2) the boy and the cat (1) the bus (1) The Fast (1) the fast and the furious (1) theathra blog (1) tidak mustahil (1) tidak salah mencuba (1) tidolah mana tahu esok cantik (1) tidurlah mana tau esok kaya (1) tiga billion (1) time square usa (1) tinggal sehari (1) tinggalkan facebook anda (1) tinggalkan link blog (2) tinggalkan twitter anda (1) tinggalkan twitter anda.youtube ucing (1) tinggalkan url (1) tingkatkan follower (2) tingkatkan trafik (1) tips and tricks (1) tips blog (1) tips blogger (43) tips blogspot (1) tips kecemasan (1) tonton animasi (14) tonton animasi online (1) tonton drama korea (1) tonton online (1) tonton percuma (1) tonton secara fresh (1) tonton ucing (1) tool yang boleh digunakan (1) toturial button (1) touching story (1) traffic (1) traffic blog (2) traffic tool blog (1) tree snake (1) tron aventador (1) tudung bawal (1) tudung fareeda (1) tudung perempuan (1) tudung terkini (1) tukar template (2) tukar template background (1) Turbo (1) turki chef (1) turkish chef (1) tutorial blog (1) tutup aurat (1) tutup mata anda dan taip (1) twitter ucing (1) ubah template (1) ubahsuai Blog (1) ubat panadol (1) ucapan aidilfitri (1) ucapan istimewa (1) ucapan selamat hari raya (1) ucing berkaraoke (1) ucing frozen (1) ucing kadayan (1) ucing kadayan substitle (1) ucing kadayan the movie (1) ucing kadayan youtube (1) ucing let it go (1) ucing nak bloglist (1) ucing nak try (2) ucing nak url (2) ucing nak url 2 (2) ucing nak url 3 (1) ucing tag (1) ujian tuhan (1) uk (1) uk 2 zero (1) uk back to the future (1) uk projek year 3 (1) uk20 (1) uk20 animation (1) uk20 the bus (1) ulangtahun perkahwinan. (1) ular di pokok (1) unfollow blog (1) untuk isterimu (1) untuk istri (1) update blog (1) update post entry (1) url blog (1) url home blog (1) usaha dan impian (1) usaha mempelajaran (1) user id (1) usia (1) using html color codes (2) versi ucing (1) video animasi (1) video pendek (2) video permainan (1) video ucapan hari raya dari uk (1) video viral sensasi (1) vin diesel (1) viral (2) viral picture (1) virus zika (1) vitamin shaklee (1) waktu malaysia (1) waktu petang (1) walhal (1) wang ringgit (1) wanita berhijab (1) wanita solehah (1) wanita terhebat (1) warna kain (1) weird (1) what you give you get back (1) who can comments (1) widget follower (1) windows (1) with scroll blog (1) wordless (1) wordless wednesday uk (45) world record (1) wow (1) Wrestle mania (1) ya (1) ya allah (1) yaya cendana (1) ye ke (1) youtube 10k perday (1) youtube animation (1) youtube animation channels (2) youtube button (1) youtube pageview (2) youtube pageview 2000.meningkat pageview youtube (1) youtube pageviews (1) youtube subscribe (6) youtube subscribe 4k (1) youtube subscribe 5k (1) youtube subscribe animation (1) youtube subscribe cecah (1) youtube subscribe live (1) youtube subscribe me (1) youtube subscribe video (1) youtube subscribers (1) youtube subscribers button (1) youtube ucing (1) youtube ucing kadayan (1) youtube uk (1) youtuber blog (1) youtubian (1) zaman berubah (1) zaman kanak kanak (1) zaman kegemilangan (1) zaman sekolah (1) zika virus mosquito bite solution (1) zoom gambar (1) zoom picture. (1)