Youtube Live Getting Higher,Subscribe Now.


Masa Dah Hampir

Masa Dah Hampir

  HI Blogger..Jangan jadi kan anda ketinggalan untuk ikut serta dalam segment ini,Segment nya adalah mudah hanya copy code ,publish dan tinggal url post anda dalam komen di sini.Blog anda akan di Blogwalking dan saya akan simpan untuk senarai  Page Segment Animasi.

Segment Blogwalking UK20 The Bus

Segment Blogwalking UK20 The Bus.


Uk20 adalah Animasi pendek yang bercorak komedi dan Hiburan.Ini adalah pertama kalinya Blogwalking sambil menonton Animasi Uk20 The Bus secara Percuma.

Syarat-syarat nya Mudah:

1.Follow Blog Ucingkadayan dan Add Google+ .
2.Buat Tajuk Post  UK20 The Bus.
3.Copy semua Coding yang telah disediakan di box dan Paste ke dalam ruangan html dan publish.
4.Tinggalkan Url post anda di ke dalam ruangan Komen Disini.
5.Tarikh Tutup penyertaan 1 Sept 2015.Kesemua Post UK20 The Bus yang Anda post akan menjadi Home Blog Anda untuk Di Blogwalking sambil menonton Animasi UK20 The Bus .

Senarai Perserta akan di Update Bila-bila masa Selesai Tarikh tutup 1 Sept 2015.

Segment Tamat.

Senarai Blogwalking UK20 The Bus

Tips Blog List Update

Tips Blog List Update

  Hi Blogger hari ini saya nak cerita sedikit Tips bagaimana kita nak tahu blogger Update diaorang punya post.Selain daripada Blogger Dashboard Reading List anda boleh juga simpan gadget ini di laman Blog anda secara live update.

 Blogger Reading List boleh di ikuti melalui blog yang menyimpan gadget Google friend connect yang sekarang menjadi Follower.Gambar di atas adalah cara bagaimana menyimpan gadget mengikut urutan numbor.

 Pertama sekali anda ada memiliki url blog yang anda minati seperti Blog Saya dan pergi ke Blog dashboard ,klik Layout ,di sana anda akan nanpak add gadget klik add gadget.Blogger add gadget Popup akan terpapar ,selepas itu cari lah Blog List,klik Blog List.Selepas itu masukan Url  Blog yang anda minati di add blog to your list.Kalau boleh masukan sekali url saya ya..Lepas tu Save.

 Preview Blog anda ,Anda akan nampak siapa yang update post terbaru di blog anda sendiri.Selamat mencuba.


Animasi UK 2 Zero

Animasi UK 2 Zero

  Hi kali ini saya nak mempersembahkan Animasi U.K 2 zero.U.K  2 zero adalah animasi baru yang bercorak komedi tanpa banyak berkata-kata seperti komedi Mr Bean.Gambar di atas adalah nama untuk pembukaan cerita yang baru saya siapkan sebentar tadi.

 Ceritanya adalah cerita lawak masa sekarang yang belum pernah kita tengok selain saya.hehehe.Animasi nya agak lasak mungkin sesuai untuk peringkat umur dewasa dan boleh di tonton untuk kanak-kanak sebagai hiburan dan bukan untuk di tiru aksi nya.

 Harap - harap Blogger di sini dapat melihat pembuatan dan perkembangan Animasi U.K 2 zero.Jangan Bimbang Animasi saya ini percuma untuk di tonton,Ikuti saya di sini .Mungkin anda adalah orang pertama melihatnya.

Traffic Blog Dan SEO

Traffic Blog Dan SEO

  Hi  Blogger seperti biasa nak update blog ini.Kali ini saya nak cerita sikit pasal traffic blog ini.Blog ini pengunjung nya tak lah hebat sangat akan tetapi blog ini telah membantu channel youtube saya yang pengunjung nya purata 250 + sehari kadang- kadang ke 300 sehari.kira ok lah tu.

 Berbalik pada tajuk di atas Traffic blog SEO.Apa tu.? Traffic bagi internet ada pengunjung pada laman website dan SEO ada Search Engine Optimization ini adalah seperti Yahoo,google ,msn,bing dan sebagainya.Traffic adalah penting bagi setiap laman website untuk melangkah ke page utama SEO.

 Langkah yang bagus adalah submit blog anda ke Seo ,anda boleh google mana-mana yang boleh memasukan url blog anda dan penting setiap blog yang anda update harusnya di Ping.Seperti gambar di atas ucing kadayan umpama Blog dan Bus itu umpaman SEO ianya boleh membawa Blog anda pergi kemana-mana supaya Blog anda di ketahui dalam internet.



Aiskrim Resepi

Aiskrim Resepi

  Hi rehat dulu .Tengok saja animasi yang saya buat hari ini sedap juga.Aiskrim perisa strawberry dengan roti coklat roll.Dulu pada zaman kanak-kanak saya selalu makan aiskrim kerana sejuk dan perisa manis nya.

 Kalau dulu ais batu lah jadi aiskrim kita ,bagi saja perisa minuman sudah pun rasa sedapnya dan nikmatnya.Mudah sungguh resepi aiskrim dulu-dulu tak zaman sekarang.Tetapi kena cepat-cepat makan kerana ais batu akan cepat menjadi air.Berbeza zaman sekarang aiskrim agak lembut dan lama untuk di nikmati.Sekarang aiskrim dah pun banyak berubah dari tidak cantik ke cantik dan dari tidak ada tangkai hingga tangkai nya pun boleh di makan (roti con) sehingga aiskrim boleh di cucur,menakjubkan.

 Saya suka aiskrim hijau mint bersalut coklat..Nyum-nyum awak pula aiskrim apa.?

Diari Rahsia

Diari Rahsia

  Hi Saya nak update Blog saya hari ini.Setelah membuat Animasi kena rehat dulu untuk melapangkan fikiran.Saya terfikir bagus juga ada blog ini kerana kadang-kadang kita berkongsi sesuatu perihal situasi media sekarang,apa yang berlaku di sana kita baca di sini.

 Kalau dulu sebelum adanya internet.Diari lah tempat kita meluah perasan di mana kita tidak dapat menyimpan memori terlalu banyak dalam otak kita.kerna kita jua manusia ada peringkat umurnya.nanti bila Diari itu dah lama tak baca,kita baca kembali untuk mengambilkan Memori lama.seronok juga.Kebanyakan perempuan lah yang banyak menyimpan Diari lelaki pun ada juga.

 Apabila Diari menjadi Rahsia.Itulah yang membuat kan kita tertanya-tanya ,Maklum lah manusia semuanya ingin tahu.Mengapa Diari itu di rahsia kan ?.mungkin kah ada cerita menarik dalam Diari itu.? atau ada cerita barang berharga tersembunyi.? Tapi sekarang Diari tiada lagi Rahsia sekarang boleh di jadi kan hadiah dan boleh dibaca bersama-sama.



Cerita Komedi

Cerita Komedi

  Hi Blogger hari ini entah mengapa lain yang di buat lain pula yang menjadi.Sepatutnya aku meneruskan projek ku,Akan tetapi dalam pemikiran hendak buat Animasi  singkat dan komedi.Animasi singkat pernah saya buat iaitu cerita ayam dan kucing.ini untuk cerita kanak-kanak melayu yang suka komedi.

  Semua Animasi yang saya buat saya simpan di youtube.Memandangan view youtube channel saya hampir memcecah  satu juta terasa ingin pula membuat Animasi komedi singkat yang tidak banyak bercakap seperti Mr Bean.Ini bukan bererti projek saya tidak di teruskan.

  Projek saya memang di teruskan walaupun agak lama ianya akan siap.kini hampir masuk ke 3 tahun pembuatannya.Biar lambat asalkan Selamat.

Pencuri Duit Pintar

Pencuri Duit Pintar

  Hi kali ini saya nak cerita scene ucing kadayan yang agak pintar iaitu bagaimana nak curi duit.Harap- harap orang lain tak boleh ikut scene ini.ini hanyalah jalan cerita animasi yang saya buat,bukan cara cari duit yang halal.

 Banyak lagi cara yang halal nak cari duit bukan dengan mencuri.Berniaga secara kecilan dulu boleh membantu untuk mencari pengelaman sendiri apabila berhadapan dengan perniagaan yang lebih besar.

 Scene ini menceritakan seorang berbadan tegap mencuri tiga billion duit dari bank dengan hanya mengambil masa dalam 30 minit.Anda terbayang tak dengan masa 30 minit ? si pencuri membawa lari tiga billion duit dari bank yang ketat dengan sekuriti dan kamera.Wow..! Tiga billion kaya tu...aku sendiri pun terperanjat ..hehehe..

Fast and Furious Ms paint


Fast and Furious Ms paint

  Hi saya nak cerita balik zaman kegemilangan Animasi saya yaitu Animasi Ms paint.Apa itu Ms Paint.? Ms Paint software dapat di perolehi dari windows untuk melukis,merwarna,editing dan lain-lain.Ini adalah permulaan bagi saya untuk belajar animasi secara mudah.

  Berbeza pada pembuat ms Paint yang lain,keunikan ms paint saya nampak real kartun .walaupun background nya tidak ada ,akan tetapi jalan cerita yang saya buat agak  menarik.Mungkin lah saya orang melayu pertama membuat Animasi Ms Paint sebegini.? Di atas adalah gambar cerita yang saya ambil dari Animasi Ms Paint saya iaitu Damn Fast Damn Furious.Animasinya tidak panjang dan tidak ada punch line pun.Tidak banyak saya buat Animasi sebegini kini saya beralih ke Flash 2D.

 Saya membuat nya agak lama untuk menyiapkan nya hampir dua bulan.Barang yang saya gunakan adalah Ms Paint.movie maker ,wavepad untuk suara dan software gif animator.Saksikan Balik Zaman Kegemilangan Ms Paint saya Damn Fast Damn Furious.

Kalau Boleh Share,Terima Kasih


Update Blog uk

Update Blog uk

  Hi Saudara,Hari ini saya sudah pun siap update ucing kadayan blog.Dari pagi sampai ke petang ni baru lah siap.Terbaru saya membuat pages tentang diri saya,projek yang saya buat,Animasi lain,url blog list,Animasi terbaru dan Alat berguna.Anda nanti boleh lah membaca dan tingalkan komen.

 Page yang menarik adalah Url Blog List.Anda hanya masukan Nama Blog dan Url anda .Ini akan membawakan Trafik pengunjung untuk Blog anda.Pages ini boleh lah di share kepada Bloggers lain dan jangan lupa Follow Google Plus dan Google Friends Follower.

Masukkan Url Blog Anda di Sini

Perempuan Melayu

Perempuan Melayu

  Hi.. Hari ini saya nak buat animasi perempuan melayu sopan.Kita manusia antara lelaki dan perempuan banyak bezanya.bagi animasi pergerakan langkah kaki perempuan berbeza dengan langkah lelaki ada had nya .Saya ambil contoh pergerakan animasi langkah lelaki yang saya buat dan di masukan image perempuan hasilnya agak lucu.

  Oleh itu saya mengambil masa yang lama untuk membuat animasi langkah perempuan mahu pun anak perempuan.Boleh jadi saya akan membuat animasi perempuan ini dalam video musik sempena hari guru.insa allah.

Jenis Tudung

Jenis Tudung

  Hi kali ini saya membuat animasi perempuan bertudung.Jarang kita lihat animasi bertudung dan kali ini saya nak membuatnya untuk u.k movie nanti.ini adalah animasi orang ramai yang saya buat berlain-lain orang supaya jalan ceritanya tidak kaku.

 Mungkin nanti saya akan mengunakan perempuan bertudung ini untuk cerita yang lain.Saya tak tahu jenis tudung apa yang saya buat ini.Kalau mengikut jenis tudung memang bermacam-macam seperti tudung nur,tudung bawal,tudung hajra,tudung ariani dan tudung shawl.Bagi saya perempuan adalah pakar dalam pembentukan jenis tudung.Kalau anda tahu ada berapa jenis tudung sila komen di bawah ini sebagai info.

Selalu Di Cari

000 pageview perhari (1) 1 juta view (1) 10 (1) 10 pemanang (1) 10 soalan (2) 1000 pageviews (1) 10k youtube pageview. (1) 11 soalan (1) 1st segmen (1) 20 blog menarik 2016 (1) 2015 hari raya (1) 2nd segmen (1) 3 column template (1) 4 soalan dari ucing (1) 40k pageview (1) 40k perday (1) 40k youtube pageview. (1) 40k youtube views (1) 8888 (1) a good medical quote (1) a touching story (1) achik dan siti nordiana (1) add a youtube subscribe button (1) add gadget (1) add url (1) adsense bankr transfer (1) adsense earning (1) adsense guru (1) adsense payment (1) afi junior indonesia (1) aidilfitri (1) ainulagma blog (1) aiskrim resepi (1) aisyah nyais (1) akim and the majistret (1) aksi cowboy (1) aksi kucing marah (1) aktor terkenal hollywood (1) aku tengah pening (1) alphabet and balloon popper (1) amazing act (1) ampunilah dosa kami (1) anak kuat (1) anak murid (1) anak no (1) anak no 1 (1) anak perempuan (1) anak sekolah (1) anak yang keberapa (1) anda anak no berapa (2) anda berani menjawab (1) anda menjawab (1) angel (1) angry (1) angry cat (1) angry cat extreme (1) animasi bergerak (1) animasi buatan sendiri. (1) animasi frozen ucing (1) animasi guruku tersayang (1) animasi iron man (1) animasi kartun ucing (1) animasi komedi (1) animasi kucing (1) animasi lagu sudah ku tahu (2) animasi lucu (2) animasi menghiburkan (1) animasi musik (1) animasi orang (1) animasi pendek (4) animasi pendek ucing (1) animasi percuma (2) animasi robot (1) animasi sekolah (1) animasi tanpa kata-kata (1) animasi terbaru (1) animasi uk20 (2) animation flash (1) animation frame (1) animation movies (1) animsi buatan sendiri (1) anonymous (1) anonymous comments (1) apa azam baru anda (1) apa dah jadi (1) apa nak buat (1) arti doa ahir dan awal tahun hijriah (1) artis hollywood ucing (1) artis malaysia (1) artis popular hollywood (1) artis terkenal (1) asal bahasa kedayan brunei (1) asal brunei (1) ashalya 2016 (1) askar berpengalaman (1) askar pilihan (1) askar sado (1) askar tamat latihan (1) astaghfirullah hal adzim (1) asyaamin (1) atm machine (1) atm mesin (1) august 2016 (1) aurat lelaki dan perempuan (1) aventador (1) aventador lp700-4 (1) awak anak no berapa (1) awak nampak tak (1) awek tudung (1) awesome blog (1) awesome blogger (2) ayam berkokok harimau (1) ayam masak (1) ayuimsyirah (1) azam 2017 (2) azam baru (1) azhafizah.com (3) babyshambles (1) baca dan singgah (1) baca nota (1) bacaan alphabet (1) back to square one (1) background color template (1) backlink (2) backlink ke entry (1) backlink ke sini (1) bad mood (1) bagaimana cara (1) bagaimana cara membuat blog (1) bagaimana nak unfollow blog (1) bahasa dari cina (1) bahasa kadayan (1) bahasa melayu (1) baitulmuslim.com (1) balloon popper video (1) balloon video (1) balloon youtube (1) bangsa cina (1) Banner Blogger ku (1) banyak duit buat (1) banyak minum coffee (1) banyakkan minum air (1) baru tahu (1) batman suit (1) bbq2017 (1) beautiful of iman (1) beauty and health tips (1) beeha bloglist (1) beg jenama (1) beg tangan (1) beg tangan wanita (1) beg wanita (1) belajar dari kesilapan (1) beli barang (1) beli tudung shawl (1) belog urang brunei (1) benda mainan (1) berani menjawab (1) bercorak komedi (1) beri pandangan (1) berisalam di rumah kosong (1) berita terkini (1) berjenaka (1) berkarya (1) berkerja (1) berlaku kemalangan (1) berlangsung (1) berniaga (1) bersalaman (1) bertenang (1) bertindak ganas (1) bertuah punya budak (1) bertudung cantik (1) besar pahalanya (1) best ping a blog (1) betul kah (1) biar betul (1) biar gambar berbicara (1) biarlah rahsia (1) biarlah rahsia dulu (1) bila jadi jutawan (1) bila nak kaya (1) binatang tersembunyi (1) blog 2017 (1) blog active (1) blog adik (1) blog aina (1) blog animasi (1) blog babyshambles (1) blog blogger ku submit (1) blog brunei (1) blog cik zue (1) Blog Cinta Itu Indah (1) blog entri (1) blog for beginner (1) blog id (1) blog kaklong (1) blog kinah (1) blog ku romantik (1) blog music (1) blog orang brunei (2) blog rakan (1) blog search (1) blog seindah cerita (1) blog terhebat (1) blog tips (1) blog ucing (2) blog uk (2) blog url (1) blog url tersenarai (1) blog yang bertuah. (1) blogger (2) blogger award (1) blogger award 2017 (1) blogger beraya (1) blogger bertuah (2) blogger brunei (3) blogger fae (1) Blogger Ku (3) blogger ku logo (1) blogger muslimah (1) blogger pages (1) blogger pandai memasak (1) blogger perihatin (1) blogger pintar (1) blogger sunshine award (1) blogger tag award (1) blogger unnianje (1) bloggerku (2) bloggerku logo (1) bloglist (3) bloglist 2015 (1) bloglist 2016 (3) bloglist 2017 (2) bloglist aina (1) bloglist apirl 2017 (1) bloglist august (1) bloglist blog (1) bloglist blogger (1) Bloglist by DyaNadia Reza (1) bloglist by nieyl (1) bloglist julai & ogos (1) Bloglist Jun-Ogos 2016 (1) bloglist kinah (1) bloglist november (1) bloglist segment (1) bloglist sept & oct. (1) bloglist september (1) bloglist serta merta (1) bloglist ucing (1) bloglist uk (1) blogroll (1) blogspot id (1) blogwalking (1) blogwalking 2016 (3) Blogwalking ceria (1) blogwalking dan follow (1) blogwalking free animation (1) blue navy (1) boleh bincang (1) boleh jalan kah (1) bosan (1) brick illusion (1) browser title (1) bruce lee (1) brunei (1) brunei animasi (1) brunei animation (1) brunei blogger (1) brunei blogspot (1) buah durian (1) buat aiskrim.aiskrim goreng (1) buat blog (1) buat blogspot (1) buat chandelier (1) buat duit (1) buat duit internet (1) buat projek (1) budak (1) budak nakal (1) budak nakal samseng (1) budak sekolah lari (1) bukhari muslim (1) buku (1) buku cerita (1) buku masakan (1) buku recipe (1) bulan ramadhan (1) bulatan merah (1) bunga mawar merah (1) bunga untuk blogger (1) burung pegar (1) by hani rahman (1) cabaran animasi (1) cabaran paling bahaya (1) cara cari duit (1) cara cari duit dengan adsense (1) cara code html (1) cara html (1) cara membuat blog (1) cara membuat blog cepat (1) cara membuat robot (1) cara menghindari virus zika (1) cara mengubah color template. (1) cara mengubah gambar (1) cara meningkatkan traffic blog (2) cara meningkatkan traffic pengunjung (1) cara meningkatkan trafik blog dengan cepat (1) cara meningkatkan youtube subscribe (1) cara menukar title (1) cara menyimpan url (1) cara mudah (1) cara mudah membuat blog (1) cara nak follow blog (1) cara pakai samping (1) cara pemakaian samping di hari raya (1) cara tukar tajuk (1) cara vokal dan pitching (1) cari blogger (1) cari dengan kawan (1) cari duit di internet dengan mudah (1) cari duit internet (1) cari duit internet dengan blog (1) cari duit internet tanpa modal (1) cari teman baru (1) cari ular (1) carian google (1) carta tajuk novel (1) cashout adsense (1) cat meme (1) cd part a part b (1) ceria bahagia (1) cerita anak sekolah (1) cerita ayam dan kucing (1) cerita kanak kanak (1) cerita komedi (1) cerita lawak (1) cerita melayu (1) cerita merapu (1) cerita pasal hantu (1) cerita pendek (1) cerita sikit (1) cerita teladan (1) chandelier ruang tamu (1) change image (1) chat sama kucing (1) chat sama ucing (1) chicken alive (1) cik kejupenyet (1) cikgu (1) cikgu baca buku (1) cikla punya blog (1) ciklapunyabelog (1) cimb bank atm (1) cinta itu indah (1) cinta tidak direstui (1) cintailah ibu (1) citarasa blog (1) cium tangan (1) coffee atau kopi (1) color menu (1) color picker online (1) color tool (1) comedy animation (1) comedy hari ini (1) comel (1) compilation animations (1) congrate (2) contoh nabi s.a.w melayani isteri (1) copy and paste (1) copy code (1) copy script (1) copy segmen (1) corak batik (1) coretanku (1) costume batman.costume superheroes (1) cover animasi (1) cowboy animation (1) cry baby (1) cuba test memori anda (1) cucur pisang (1) cukup sampai disini sayang (1) cure anemia (1) custom elsa and olaf (1) custom frozen (1) cuti (1) dalam fikiran kanak-kanak (1) dalam hati ada taman (1) dalam mesyuarat (1) damn fast damn furious (1) dangdut (1) dangdut asik (1) dari whatsapp (2) darth vader starwars (1) dashboard blog (1) dato seri vida (1) dectective hebat (1) dengar lagu (2) diari (1) diari lelaki (1) diari perempuan (1) diari rahsia (1) diet (2) dinding bata (1) doa akhir awal tahun hijrah (1) dompet duit (1) drama (1) dramatic music (1) drift (1) drifting (1) duduk bersila (1) duduk bersimpuh (1) duduk sopan (1) duit (1) duit $1000 (1) duit 3 billion (1) duit adsense saya (1) duit atm (1) duit bank (1) duit banyak (1) duit belanja (1) duit besar (1) duit mula kering (1) dulu dan sekarang (1) dunia bloging (1) dunia dan akhirat (1) durian crepe (1) edaran zaman (1) email dan subscribe (1) emosi terganggu. (1) encik sotong (1) end of year (1) endofin (1) engine (1) engine f1 (1) engine formula 1 (1) engkau berikan (1) enttry dan backlink (1) epic battle (1) eratkan silaturrahim (1) esok kaya (1) expectation and reality (1) f1 engine (1) facebook dan whatsup viral (1) family blogger (1) family kids toys.kids toy channel (1) fast (1) fast & furious (1) fast and furious (2) fast and furious franchise (1) fast and furious ms paint (1) feb 2016 (1) feb mac 2016 (1) feed rss atom (1) fesyen tudung (1) fi hifzillah (1) fieyqa adelova (1) fight radical (1) filem cerita hindustan (1) finalized earnings (1) find snake (1) first segmen (2) fix blogger (1) fixed blog (1) flash animation (1) flirty (1) follow blog (6) follow blog kongsi resepi (1) follow blog ucing (1) follow blogger (1) follow blogger ku (1) follow facebook anda (1) follow google community (1) follow google plus (1) follow segmen (1) follow twitter ucing (1) follower blogspot (1) follower button (2) formula 1 car (1) forum iklan (1) free animation (1) free blog list (1) free gift (1) free phone (1) free templates (1) fried ice cream (1) friendly (1) frozen elsa and olaf (1) fulltime dan part time blogger (1) funny (1) funny meme (1) g+ communities (1) gadget blog (1) gadget follower (1) galaxy note (1) gambar animasi (1) gambar hilang (1) gambar hutan (1) gambar icon template (1) gambar illusion. (1) gambar kucing (2) gambar kucing lucu (2) gambar perempuan (1) gambar robot (1) gambar ucing kadayan (1) gambar uk (1) ganti kertas (1) gasing terbang (1) gelagat orang (1) gempar dalam sehari dapat sejuta (1) gerenti meletop (1) giant doraemon (1) giftaway (1) giveaway (1) giveaway 2016 (1) global rich list (1) gollow blog (1) good bye (1) google + community (1) google blog ping (1) google bot (1) google plus community (3) google plus follower (1) google search (1) gosip tempatan (1) gunakan carta ini (1) guru guru (1) guruku tercinta (1) guruku tersayang 2015 (1) guruku tersayang cover animasi (1) guruku tersayang dengan lirik (2) guruku tersayang lirik betul (1) hadiah (1) hadiah guru (1) hadiah pemberian (1) hadiah terbaik (1) hadiah untuk ayah (1) hadiah untuk bapa (1) hairan bin ajaib (1) haji berkali kali (1) Hampir masa (1) hampir tamat (2) handsome and beautiful people (1) hanya perlu klik button (1) harapkan pagar (1) hari guru (1) hari raya 2016 (1) hari raya aidilfitri (1) harta benda doa dunia akhirat (1) hati budi (1) hati ibumu (1) health ageing effect (1) health benefits (1) hello kitty (1) helmet robot (1) hi duit duit (1) hidden words in the picture (1) hidup keluar dari peperangan (1) hilangkan kemerahan mata (1) hip hip horray (1) hodoh ke cantik (1) home blog (1) homemade animtions (2) homemade iron man (1) hormat (1) hormon manusia (1) hp (1) html publish (1) hutan (1) hutan animasi (1) i don't understand (1) ibu bapa (1) ibu dan bapa (1) idea datang (1) idea recharge (1) ig (1) iklan thailand (1) iklan tv (1) ikut urutan (1) imaginasi otak (1) imbasan (1) impian dalam hidup (1) improve health (1) increase website traffic (1) increase youtube subscribe (1) indah rasanya (1) informasi blog (1) internet website (1) invisible gun (1) iron man ms paint.iron man animation (1) iron man video (1) ironman mspaint (1) jadi batman (1) jadi dectective (1) jadi juri (1) jadilah seperti (1) jadilah seperti rashid (1) jadilah seperti ucing (1) jaga solat (1) jan 2016 (1) janggal (1) january 2016 (1) jawab soalan cikgu (1) jawapan 4 soalan dari ucing (1) jawapan 5 soalan dari ucing (1) jawapan teka teki benda (1) jawapan teka teki benda 2 (1) jembatan (1) jembatan tranformasi (1) jembelog (1) jenaka blog (1) jenis kain (1) jenis tudung (1) jika berlaku kebakaran kereta (1) jika di bumi (1) jika rezekiku (1) jin di rumah (1) jin duduk di pintu (1) jmbelog (2) join blogger ku (1) join ramai ramai. (1) jom (1) jom bercontest (1) jom berkenalan (1) jom tambah follower (1) juara ajl 30 (1) jumlah follower (2) jumlah penonton (1) jun 2016 (1) kadayan (1) kadayan brunei (1) kain (1) kain batik (1) kak ros upin dan ipin (1) kaki pukul nobita (1) kalau aku kaya (1) kanak (1) kanak kanak (1) kanak people (1) karaoke (1) karaoke sudah ku tahu (1) karaoke terima kasih guruku (1) karaoke youtube (1) kartun kedayan (1) kasih ibu (1) kasih sayang (1) kata kucing (1) kaumm cinta (1) kaya (1) kaya telur keju (1) keamanan (1) kebaikan (1) keberanian (1) keberkatan (1) kedayan jerudong (1) keharmonian rumah tangga (1) kejayaan 2017 (1) keluarkan duit adsense (1) kembali ke projek (1) kenangan manis (1) kenangan manis 2015 (1) kencing manis (1) kencing tak lawas (1) kereta mewah (1) kerja malas (1) kerja susah (1) keropok moni.pakai tudung (1) kertas misteri (1) kesihatan (2) kesihatan mata (1) kesusahan (1) kewarasan otak.jawab dengan spontan (1) keyword google (1) keyword lucu (1) keywords for blog (1) keywords untuk blog (1) khas buat guru (1) khasiat peluk (1) kicau (1) kids toy channel (1) kids toys videos (1) kita bincang dulu (1) klinik swasta (1) koboi (1) komedi melayu (1) komedi memori berkasih (1) komedi tanpa suara (1) komen pun susah (1) komputer handphone (1) kongsi (1) kongsi resepi (9) kongsi resepi masakan blogger (1) kopi (1) kostum ironman (1) kostum lucu (1) kostum superhero (2) kotak (1) kucing (1) kucing boleh bercakap (1) kucing comel (1) kucing hitam (1) kucing kuat (1) kucing marah (1) kucing menari dan menyanyi (1) kucing menjawab (1) kucing terbang (2) kunjungan blog (1) kurang asam (1) kurangkan gula dalam darah (1) lafu sia chandelier (1) lagu epic (1) lagu hari guru (1) lagu hari raya (1) lagu kanak (1) lagu lagu dangdut (1) lagu let it go (1) lagu memori berkasih karaoke (1) lagu potret akim (1) lagu projector band (1) lagu projektor band (1) lagu smule (1) lagu sudah ku tahu (1) lagu sudah ku tahu karaoke (1) laksatah join segmen (1) lamborghini (1) lamborghini aventador (1) lari dari tanggung jawab (1) lawak komedi (1) lawak main bola (1) layot gadget (1) lemah (1) let it go frozen (1) letak url (1) lilyrayme (2) link entry (1) link ke blog (1) lintang pukang (1) list nama kategori (1) list of blog (1) look for hidden words (1) lucu habis (1) macam mana masukkan gajah (1) mad (1) magik imaganasi (1) main games (1) mainan anak (1) makan malam 2017 (1) makan roti (1) makhluk aneh (1) maldives (1) malek rizuan (1) mari bercerita (1) masa (1) masa kecedraan (1) masak kegemaran (1) masak sup ayam (1) masalah rabun (1) masalah sembelit (1) masalah stress (1) masukan ke (1) masyarakat cina (1) masyarakat melayu brunei (1) mata silau (1) mau kaya (1) mawarassufi (1) mechanic vs evil stickman (1) melalui email (1) melalui internet (1) melayani isteri (1) meletop (1) melukis (1) membaca novel (1) member blogger (1) membuat animasi 2d (1) membuat projek terbantut (1) membuat robot (2) meme (1) meme kucing (1) meminta minta (1) memori berkasih nana dan (1) memori berkasih ucing kadayan (1) memori kuat (1) menabur garam bergaya (1) menahan nafsu (1) menambah (1) menambah follower (1) mencari 10 pemenang. (1) mencari ayat di gambar (1) mencari blogger (1) mencari bloglist (2) mencari idea (1) mencari idea itu dengan (1) mencari rezeki (1) menceriakan majlis (1) menerima award (1) mengambil duit (1) mengandungi vitamin a (1) mengeluh apabila susah (1) menghasilkan animasi (2) mengubah menu pages (1) mengubah template (1) menguji memori anda (1) mengunakan code html (1) mengunakan layer (1) meningkat youtube subscribe (1) meningkatkan blog dengan keywords (1) meningkatkan follower (1) meningkatkan pagerank (1) menjadi jutawan (1) menjadi orang kaya (1) menonton animasi pendek (1) menu tajuk (1) menukar (1) menulis novel (1) menunaikan haji (1) menunjukan (1) mercedes 500sl (1) mercedes benz (1) mercedes transform (1) merosakan penglihatan (1) mesyuarat ahli (1) mesyuarat office (1) mialana segmen (1) minta maaf (1) minum minum (1) minum pagi (1) minum petang (1) minuman kegemaran (1) minuman manisan (1) Mirc (chatting) (1) miss banu story (1) miss zyaroses (1) misteri perubahan (1) misteri template (2) mobile phone di carpet (1) mohd noor shawal (1) month of birthday (1) mood baik (1) most angry cat (1) most wanted (1) most wanted vs invisible gun (1) motor transformer (1) mouse computer (1) mouse tetikus (1) mozilla firefox update (1) ms paint animation (1) ms paint computer program (1) mudah (1) mudah tanpa random org (1) mujur ada pamoga (2) muka ucing kadayan (1) murah rezeki (1) murni alysa (1) murni alysa blogspot (1) musik background (1) mute music from blog (1) my blog (1) my feeling (1) my mood (1) nafsu dan akal (1) naik angin (1) nak bloglist (1) nak buat apa (1) nak cantik (1) nak cari duit (1) nak follower blog (1) nak join (1) nak join bloglist (1) nak join segmen (1) nak kaya (1) nak syok (1) nak ucapan hari raya (1) nak url (6) nak url ucing kadayan (1) nama anak (1) nama anak anda (1) nama baik untuk anak anda. (1) nama binatang (1) nama duduk (1) nama nama anak zaman sekarang (1) nampak mobile phone di carpet (1) nasi goreng (1) nasi goreng special (1) nasi katok (2) nasi katok brunei (1) nasi sedap (1) negative komen (1) neraka (1) new logo (1) nieylanadia (1) no 8 (1) nobita doraemon (1) nota cinta (1) nota rahsia (1) novel bestseller (1) november 2016 (1) november bloglist 2016 (1) nurse klinik swasta (1) nusr et steak house (1) obesity (1) oct 2016 (1) ohsem bloglist (1) Oktober Blog Seindahcerita (1) ombak bergigi (1) orang asia (1) orang brunei (1) orang gila main bola (1) orang hebat (1) orang kedayan (1) orang tua (1) page terbaru (1) pagevie youtube 2000 perday (1) pageview meningkat (1) pageviews (2) pageviews 1000 + perhari (1) pageviews youtube uk cecah 1000 (1) pahala (1) paint (1) pakai kosmetik (1) pancaindera (1) pandangan mesyuarat (1) pantun ibu (1) pasaraya giant (1) pejam celik (1) pelajaran agama (1) pelbagai hormon (1) peluk mesra (1) pelukan (1) pemakaian spender (1) pembedahan plastik (1) pemilihan blog .segmen bloglist mac 2017 (1) peminat ucing (1) penampakan (1) penampakan 2016 (1) penampakan bulatan merah (1) penampakan gambar (1) penampakan lebih jelas (1) penampakan makhluk (1) penampakan nyata (1) penampakan zoom (1) penawar penyakit (1) pencapaian terbaik (1) pencarian bloglist (3) pencarian bloglist 2016 (4) pencarian bloglist 2017 (1) Pencarian Bloglist Bulan Julai (1) Pencarian Bloglist Hanah's Blog (1) pencarian bloglist theathra (1) pencarian gambar ucing (1) pencarian google (1) Pencarian Pertama (1) pencipta melly goeslaw (1) pencuri bank (1) pencuri hebat (1) pencuri pintar (1) pendapat blogger (1) pengalaman lucu (1) pengalaman pahit (1) pengedar shaklee (1) penghantaran melalui email (1) penghujung puasa (1) pengunjung blog (1) pening kepala (1) penutup cerita (1) penyakit emosi (1) people in movie (1) perempuan melayu (1) pergaduhan (1) peribahsa melayu (1) perkembangan blogger (1) permainan fokus (1) permainan fokus warna. (1) permainan otak (1) perserta terhebat meneka (1) perubahan dan penantian (1) ping (1) ping a blog (2) ping blog (1) ping your blog (1) pintar menjawab depan mata (1) pivot animator (1) point arrow (1) pokka coffee gold (1) pokoknya mesti di tebang (1) popular (1) popular dari hollywood (1) popular posts (1) post melalui email (1) post tak muncul (1) posts and comments (1) projek animasi (1) projektor band (1) projektor band sudah ku tahu (1) promosi animasi (1) promote my blog (1) protect from cancer (1) puasa (1) puasa ramadhan (1) puding susu jelly (1) puding susu jelly dan milo (1) puzzal (1) qu puteh produk (1) que (1) ragam pemain bola (1) rakan blogger (2) rakan jawab (1) ramadhan (2) random org (2) random org bloglist (1) raya aidilfitri (1) raya tahun 2016 (1) recent posts (1) recharge idea (1) recipe (1) recipes (1) rehat dulu (1) resepi (1) resepi agar agar (1) resepi ala kampung (1) resepi anda (1) resepi buatan sendiri (1) resepi cek ungu (1) resepi explore (1) resepi ikan (1) resepi ikan masin (1) resepi lama dan baru (1) resepi makanan (1) resepi masakan (2) resepi masakan melayu (1) resepi masakn percuma (1) resepi mawarassufi (1) resepi msvelentine (1) resepi roti kaeges ucing (1) resepi roti sedap (1) resepi sambal (1) resepi sambal ikan masin (1) resepi sambal sardin (1) resepi sedap tanpa garam (1) resepi sehat (1) resepi sotong (1) resepi sotong dalam tin. (1) resepi sotong rex ala kampung (1) resepi udang galah (1) resepi udang galah freestyle (1) restore template (1) retweet youtube (1) rezeki dan usaha (1) rezeki dari langit (1) rezeki haram (1) rezeki ku dari (1) rezeki lambat (1) robot baik dan jahat (1) romantic (1) rombakan bloglist (1) roti dengan kaya (1) rotikaya (1) rude (1) rukuk bertasbih (1) rumah (1) rumah moden (1) rumah sewa (1) run in the family (1) sado jadi lembut (1) sahabat (1) sahut cabaran blogger (1) sakit mata kalau (1) salam (1) salam subuh (1) salt bae (1) salt bae real name (1) salt bae restaurant (1) sambal ikan (1) sambut hari lahir (1) sambutan hari guru (2) sambutan hari guru brunei (2) sambutan ulangtahun (1) samping untuk hari raya (1) samseng (1) samseng gangster (1) samseng perlumbaan (1) samsung galaxy note edge (1) samsung or iphone (1) santai santai (1) satu dinar (1) saudara blogger (1) say it alphabet (1) say the alphabet (1) saya sayang blog saya (1) scene animasi frozen (1) script html (1) scroll button.fly up button (1) search engine optimization (1) search keywords (1) secret diary (1) sedekah (1) sedekah berjuta (1) sedikit ilmu (1) segman animasi (2) segmen (1) segmen #familyblogger (1) segmen 12 jam (1) Segmen 12 Jam Bloglist #19 Mialiana.com (1) segmen 2017 (1) segmen animasi (33) segmen april 2017 (1) segmen berkenalan (1) segmen berlangsung (1) segmen blogger (4) segmen bloglisr nurzulfa (1) segmen bloglist (9) segmen bloglist 2016 (9) segmen bloglist 2017 (2) segmen bloglist azhafizah.com (1) Segmen Bloglist Azhafizah.com Sep & Oct 2016 (1) segmen bloglist december (1) segmen bloglist lagi (1) segmen bloglist november 2016 (1) segmen blogwalking (2) segmen blogwalking 2016 (2) segmen blogwalking ceria bahagia (1) segmen bulan mac dan april 2016 (1) segmen bulan november (1) segmen dis 2016 (1) segmen follower 2017 (1) segmen guruku tersayang (1) segmen lebaran (1) segmen mei 2107 (1) segmen memori berkasih ucing (2) segmen mialiana (1) segmen mudah (1) segmen mudah.syarat segmen mudah 2017 (1) segmen orang brunei (1) segmen pencarian bloglist 2016 (2) Segmen Pencarian Bloglist 2016 Bersama Kimmie (1) Segmen Pencarian Bloglist Bulan Jun (1) segmen rutin (1) segmen segmen blog (1) segmen soalan (1) segmen soalan blogger 2017 (1) segmen tahun baru (1) segmen terbaru (1) segmen tonton (1) segmen tonton sudah ku tahu (1) segmen tonton uk20 free gift (1) segmen ucing (1) segmen ucing kadayan (3) segmen ucing mencari binatang (1) segmen ucing nak url3 (1) segmen untuk bloglist (1) segmenb 2017 (1) segment animasi (2) segment blogwalking (2) segment terbaru (1) seindah cerita (1) seindahcerita (1) sejuta view youtube (1) sekelip mata siap (1) sekolah melayu (1) sekolah rendah brunei (1) selalu buli (1) selamat hari guru (2) selamat hari raya (3) selamat tahun baru 2017 (1) selipar jepun (1) selslu stress. (1) seluar dalam (1) semangat berkobar (1) semua masuk (1) senang (1) senarai blog (3) senarai blog list uk (1) senarai blog url (1) senarai bloglist (1) senarai pencarian gambar ucing (1) senarai perserta segmen ucing (1) senarai terkaya dunia (1) senarai tonton sudah ku tahu (1) senarai tonton uk20 free gift (1) senarai ucing mencari binatang (1) senarai ucing nak bloglist (1) senyum (1) senyuman cantik (1) seo (1) seo google (1) seo submit (1) seorang budak (1) seorang ibu (1) sering kelaparan (1) seringkali (1) sesi julai (1) sesuci lebaran (1) setahun jagung (1) setangkai bunga (1) sewa rumah (1) share animasi (1) share button for website (1) share resepi (1) share youtube videos (1) sheila inspire (1) shikin razali blog (1) shoping (1) siapa mengubah template (1) sifat anak anda (1) sifat kuat anak anda (1) sikap malas (1) silaturahim (2) silau telefon bimbit (1) singgah beraya (1) singgah blog (1) sketsa bulan puasa (1) sketsa puasa (1) sketsa ramadan (1) skrin komputer (1) skrip drama tv (1) smart (1) smartphone (1) smoking (1) soal jawab (2) soal rakan (1) soalan agama (1) soalan cepumas (1) soalan dari ucing (1) soalan dari ucing.tag ucing (1) soalan di temuduga (1) soalan gajah (2) soalan jawab (1) soalan mahal (1) soalan saya (1) soalan teka teki benda (1) social media saya (1) software flash (1) software pivot (1) solat beribu rakaat (1) sopan santun (2) spender dipakai superhero (1) spender superhero (1) start menu (1) start menu template (1) stickman (2) stickman animation (2) stickman fight scene (1) stickman video (1) stickman with flash (1) sticky note software (1) subaru drift (1) submit blog url (1) submit resepi anda. (1) submit url (1) submit url blog (2) subscribe (1) subscribe 3k (1) subscribe meningkat (1) subscribe my youtube (1) subscribe now (1) subscribe ucing videos (1) subscribe youtube (1) subscribe youtube ucing (1) sudah ku tahu versi ucing (1) sudah sudah lah tu (1) sujud bersyukur (1) sukar tidur malam (1) sultan brunei ke 5 (1) sumber dari whatsapp (1) sunshine blogger award (1) super kucing (1) super uk (2) superhero costume (1) support blogger (1) supporters blogger (2) suprise act (1) susah (1) susah menaikkan traffic blog (1) susah nak (1) suyrga bukan milikmu (1) sweet (1) swift code (1) sya mimie (1) syarat syarat mudah (1) syf deansyarat penyertaan senang (1) tag line qu puteh (1) tag ucing (3) tahniah (1) tahniah youtube (1) tahukah anda.? (1) tahun 2016 (2) tahun baru 2016 (1) tahun baru 2017 (1) tahun baru cina (1) tahun baru cina 2017 (1) tahun hadapan (1) tahun hijrah (1) tahun lepas (1) tajuk blog (1) tajuk novel (1) tak tahu nak buat apa (1) tambah follower (1) tambah kawan blogger (1) tanah kubur (1) tanggung jawab ibubapa (1) tangkap rama rama (1) tanpa paksaan (1) tanpa random.org (1) target 100k pageview (1) target 40k pageview (1) tarian bangla (1) tarian beruk (1) tarian kebudayan baru (1) tarian raver (1) tarian ular (1) tarian viral (1) tarikan pelancong (1) tauliah dan pengalaman (1) teacher days (1) teh tarik (1) teka gambar (1) teka teki (1) teka teki benda (1) teka teki benda 2 (1) teka teki benda uk2 (1) tekan banner (1) teknologi baru (1) teknologi media masa (1) tempek (1) template (1) template baru (1) template berubah (1) template blog (1) template code (1) template kosong (1) template milik (1) template terbaru (1) tempuh dan ketabahan (1) terasa banga (1) tercapai impian (1) tergamak kah (1) terima kasih cigku (1) terima kasih cikgu (3) terima kasih cikgu versi karaoke (1) terima kasih guruku (1) terima kasih guruku lirik betul (1) terjah (1) terjah bloglist (1) terjebak (1) termahsyur (1) terunggul (1) test eyesight (1) test mata anda (1) tetikus (1) thahirah (1) the best ms paint animation (2) the boy and the cat (1) the bus (1) The Fast (1) the fast and the furious (1) theathra blog (1) tidak mustahil (1) tidak salah mencuba (1) tidolah mana tahu esok cantik (1) tidurlah mana tau esok kaya (1) tiga billion (1) time square usa (1) tinggalkan facebook anda (1) tinggalkan link blog (1) tinggalkan twitter anda (1) tinggalkan twitter anda.youtube ucing (1) tinggalkan url (1) tingkatkan follower (2) tingkatkan trafik (1) tips and tricks (1) tips blog (1) tips blogger (42) tips blogspot (1) tips kecemasan (1) tonton animasi (13) tonton animasi online (1) tonton drama korea (1) tonton online (1) tonton percuma (1) tonton secara fresh (1) tool yang boleh digunakan (1) toturial button (1) touching story (1) traffic (1) traffic blog (2) traffic tool blog (1) tree snake (1) tron aventador (1) tudung bawal (1) tudung fareeda (1) tudung perempuan (1) tudung terkini (1) tukar template (2) tukar template background (1) Turbo (1) turki chef (1) turkish chef (1) tutorial blog (1) tutup aurat (1) tutup mata anda dan taip (1) twitter ucing (1) ubah template (1) ubahsuai Blog (1) ubat panadol (1) ucapan aidilfitri (1) ucapan istimewa (1) ucapan selamat hari raya (1) ucing berkaraoke (1) ucing frozen (1) ucing kadayan (1) ucing kadayan substitle (1) ucing kadayan the movie (1) ucing kadayan youtube (1) ucing let it go (1) ucing nak bloglist (1) ucing nak url (2) ucing nak url 2 (2) ucing nak url 3 (1) ucing tag (1) ujian tuhan (1) uk (1) uk 2 zero (1) uk back to the future (1) uk projek year 3 (1) uk20 (1) uk20 animation (1) uk20 the bus (1) ulangtahun perkahwinan. (1) ular di pokok (1) unfollow blog (1) untuk isterimu (1) untuk istri (1) update blog (1) update post entry (1) url blog (1) url home blog (1) usaha dan impian (1) usaha mempelajaran (1) user id (1) usia (1) using html color codes (2) versi ucing (1) video pendek (2) video permainan (1) video ucapan hari raya dari uk (1) video viral sensasi (1) vin diesel (1) viral (2) viral picture (1) virus zika (1) vitamin shaklee (1) waktu malaysia (1) waktu petang (1) walhal (1) wang ringgit (1) wanita berhijab (1) wanita solehah (1) wanita terhebat (1) warna kain (1) weird (1) what you give you get back (1) who can comments (1) widget follower (1) windows (1) with scroll blog (1) wordless (1) wordless wednesday uk (44) world record (1) wow (1) Wrestle mania (1) ya (1) ya allah (1) yaya cendana (1) ye ke (1) youtube 10k perday (1) youtube animation (1) youtube animation channels (2) youtube button (1) youtube pageview (2) youtube pageview 2000.meningkat pageview youtube (1) youtube pageviews (1) youtube subscribe (6) youtube subscribe 4k (1) youtube subscribe 5k (1) youtube subscribe animation (1) youtube subscribe cecah (1) youtube subscribe live (1) youtube subscribe me (1) youtube subscribe video (1) youtube subscribers button (1) youtube ucing (1) youtube uk (1) youtuber blog (1) youtubian (1) zaman berubah (1) zaman kanak kanak (1) zaman kegemilangan (1) zaman sekolah (1) zika virus mosquito bite solution (1) zoom gambar (1) zoom picture. (1)