Youtube Live Subscribe Getting Higher,Subscribe Now.


Cara Meningkatkan Trafik Blog Dengan Cepat


  Hi Blogger kali ini Saya nak buat Tips Blogger pula.Tips blogger kali ini Saya mempersembahkan addThis.Apa itu addThis..? macam bunyi ades je.addThis adalah Share button untuk Blog yang mempunyai banyak laman Social media seperti FB dan Banyak lagi lah.

  AddThis menyediakan Code untuk di simpan ke Blog Anda melalui html code Blog Anda.Sebelum Anda mendapatkan Code tersebut ,Anda perlulah Sign ini dulu melalui Social media Anda juga,seperti sign in dengan Fb mahu pun G+ mudah kan.lepas itu baru lah copy code yang di sediakan.

  Pasti kan Anda copy code tersebut adalah Free tool.kalau nak berbayar tak apa mngkin Anda kaya .Setelah Anda copy code tersebut .pergi ke html Blog Anda, Paste sebelum penutup (</body>) Save html Blog dan preview Blog Anda.addThis tool akan terpapar seperti gambar di atas.


  Sekarang Test addThis Tool tersebut kemana-mana Anda nak share.kalau Anda tak mempunyai laman Social,Anda ada banyak pilihan iaitu melalui klik load more seperti gambar di atas.cuba cek.


  Setelah Anda klik Load More .Anda akan di bawah ke laman seperti gambar di atas.Wow..! Banyaknya Social Media .Boleh lah Anda Pilih.AddThis juga menyediakan Analytics untuk anda view dari mana Blog Anda di kongsikan.Sekian sahaja Tips Blogger kali ini.Selamat Mencuba Blogger.Jangan lupa Share Entry ini dengan addThis Anda.(>.<).

Mungkin Anda Ingin Baca Tips Dengan Community Google Plus.

 Cara Meningkatkan Traffic Blog dengan Blogger ku Community.Blogger ku Community adalah Community dari Google Plus.Blogger ku Saya tubuhkan untuk para Blogger yang ingin mengikuti perkembangan Blogger Setiap Hari.
  Jika Anda mempunyai Blog yang Sepi tanpa Pengunjung ,Nah di sini lah tempatnya.Ikuti Blogger ku community ,Share link Blog Post Anda di sini  .Selain Anda share Blog Anda ke tempat Menu Tajuk yang disediakan ada beberapa Tool yang boleh di gunakan seperti Text,muat naik Photo dan Videos ,Event dan Poll tak kurangnya seperti Facebook juga.

  Jangan Lupa klik Button +1 apabila anda Share Link Post Anda.Ini adalah untuk meningkatkan Pagerank Blog Anda selain dapat di Index oleh Google.Lebih menarik lagi ada Button Share untuk Reshare ke Community yang lain.Sebelum ini Member Blogger ku hanya dua orang sahaja.akan tetapi sudah pun meningkat ke 100 + Orang Alhamdulilah.

 Mari join Blogger Ku Community.Ramai Join Banyak lah Pengunjung ke Blog Anda.


Mungkin Anda Ingin Baca Trafik Blog Dan Seo


  Blog ini pengunjung nya tak lah hebat sangat akan tetapi blog ini telah membantu channel Youtube Saya yang pengunjung nya purata 250 + sehari kadang- kadang ke 300 sehari.kira ok lah tu.

 Berbalik pada tajuk di atas Traffic blog SEO.Apa tu.? Traffic bagi internet ada pengunjung pada laman website dan SEO ada Search Engine Optimization ini adalah seperti Yahoo,google ,msn,bing dan sebagainya.Traffic adalah penting bagi setiap laman website untuk melangkah ke page utama SEO.

 Langkah yang bagus adalah submit blog anda ke Seo ,anda boleh google mana-mana yang boleh memasukan url blog anda dan penting setiap blog yang anda update harusnya di Ping.Seperti gambar di atas ucing kadayan umpama Blog dan Bus itu umpaman SEO ianya boleh membawa Blog anda pergi kemana-mana supaya Blog anda di ketahui dalam internet.

  
Mungkin Anda Ingin Baca Ping A Blog Uk

  Hi Blogger kali ini Saya buat Tips Blogger iaitu Ping a Blog .Perkara yang penting untuk Blogger apabila selesai sahaja membuat Entri mestilah Ping Blog anda ke laman website lain yang di masukkan dengan percuma.Ini kerana memberitahu bahawa Blog anda ada Entri baru (update).

 Apabila anda Ping Blog  ianya boleh meningkatkan lagi pengunjung ke Blog anda selain dari social media.Di mana-mana anda meping ,Robot bot akan cari Blog anda melalui Search Engine Optimization (SEO).Dengan tidak buang masa lagi Saya akan Senaraikan 10 Laman Terbaik Pilihan Ping A Blog Uk.

1)   Pingomatic
2)   Pingler
3)   Twingly
4)   Mypagerank
5)   Pingin
6)   Blogsearch
7)   Icerocket
8)   Blogbuzzer
9)   Pingoat
10) Weblogs
Mungkin Anda Ingin Baca Anyone Can Comments

   Hi Blogger kali ini Saya nak buat Tips Blogger iaitu Post dan komen yang boleh Link ke Blog Anda.Saya ubah Setting dalam Post dan komen untuk tinggalkan Url Blog Anda.kepada Sesiapa nak komen boleh lah buat nama dan Url Blog Anda seperti gambar di atas.Sebelum ini komen hanya kepada yang ada user id seperti google,dan sekarang semua ada hingga ke Anonymous pun boleh komen.

  Bagaimana Saya buatnya,ok anda pergi ke Dashboard Blogger + Setting ,Anda cari Posts and Comments,lepas tu tick Anyone (includes Anonymous Users) dalam who can Comments.? Lepas tu Save Setting Anda .Siap.Mudahan Tips Blogger ini bermanfaat untuk tingkatkan Traffik Blog Anda.Anda boleh Cuba di sini Insa Allah Saya akan tengok Blog Anda dengan Komen yang Baik..;)

 Mungkin Anda Ingin Baca Post Melalui Email

   Hi Blogger..Hari ini Saya Update Blog mengenai Feedburner.Feedburner atau Feed boleh jadi Rss dan Atom adalah penghantaran Blog yang telah di Update Post terbaru melalui Email.Bukan Itu sahaja akan tetapi kesemua Blog yang belum di baca akan terpapar melalui Feed Rss atau Atom..

 Jika Anda ingin tahu Post yang Saya buat nanti boleh lah masukan Email anda dan subscribe,Buka Email Anda dan konform kan.Mana lah tahu Anda tidak dapat cari Blog ini dan tidak mengetahui apa yang Saya buat.jadi jangan ketinggalan mengikutinya,kerana Mungkin tidak semana mana Saya buat Segmen Animasi nanti anda juga yang ketinggalan yee..;)

Anda Pun Boleh Bookmarks
Feed Blog Ucing Kadayan

  Mungkin Anda Ingin Baca Submit Blog Ke Blogger Ku

  Hi Blogger ,Hari ini Saya nak kasi tahu Blogger Ku Community (komuniti) adalah komuniti untuk para Blogger yang ingin mengikuti perkembangan Blog Setiap hari.Kepada sesiapa yang Ikut Serta Komuniti ini Harus lah klik +1 untuk Blog Post Anda,ini kerana setiap anda klik +1 akan menjadi pencarian teratas di google.com.

 Blog Blogger ku Community ini adalah Blog Terpisah daripada Blog Uk untuk pengetahuan Anda.Saya juga ada menyediakan Code untuk Blog Anda Supaya Anda senang mencari nya dan Submit Url kepada sesiapa yang mengikuti Blogger ku.Mari kita beramai ramai ikut serta Blogger ku Community Ramai yang Join Ramai lah pengunjung ke Blog Anda.

Blog Blogger Ku Community ( Boleh Submit Url Blog ) atau Terus Ke Blogger Ku Community Mungkin Anda Ingin Baca Youtube 10k Pageview  Alhamdulilah..Wow..!! Congrate... Pertama kali Pageview Youtube Uk Cecah 10,000 + Perhari.! Apa yang Saya Target 10,000 perhari sudah pun tercapai.Sejak Saya buat Entri Pageview 1000 dan Pageview youtube uk cecah 2000 perhari kini dah Melonjak ke 10,000 perhari,Bahkan Lebih dari purata 10,000 pageview (11,000 +).Terima kasih kepada yang sokong Animasi Saya dan mengkongsikan Animasi Saya ke laman Social facebook ,twitter,whatsapp,youtube channel dan google plus.

  Youtube Uk sekarang semakin kuat dengan bertambah Youtube Subscribe dan para perkongsian laman Social yang memberi impak kepada Youtube Uk.kadang-kadang ianya akan menjadi Consistent ini kerana setiap hari Orang yang tengok Animasi Saya adalah Orang yang sama.Di harap ianya tidak akan menurun dan meningkat dari masa ke semasa.kepada Blogger yang baru kenal Blog ini Sila ikuti Blog ini melalui Follower,Youtube,Facebook,Google +,Twitter dan Blogger Ku.

  Kata Orang "Sedikit-sedikit,lama-lama jadi Bukit" itu yang Saya buat dari 0 pageview sampai ke 500 pageview permulaan yang memang amat Saya banggakan kini dah Melonjak 10,000 pageview.Sekarang Saya nak target 40,000 pageview perhari boleh kah.? (>.<) Biar betul...Insa allah kalau ada usaha pasti akan tercapai.Saya akan Nantikan Entri Pageview Youtube Uk Cecah 40,000 Perhari.!

* Tengok Animasi Ucing untuk Hiburan Hari ini Subscribe & share.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

8 comments

comments
July 21, 2016 at 3:26 PM delete

nice tips ucing. kita nk try la

Reply
avatar
July 21, 2016 at 3:34 PM delete

Terima kasih,boleh try share Blog Ucing Sekali .(>.<)

Reply
avatar
July 25, 2016 at 3:21 PM delete

tips yg sangat baik...submitstart takde dlm list

Jom tgk kat sini.. Raver Si Sotong Vs Hipster Bermisai Lentik

Reply
avatar
August 13, 2016 at 11:08 AM delete

terima kasih.follow lah blog ucing.jgn lah malu malu (>.<)

Reply
avatar
October 18, 2017 at 11:13 PM delete

bw sini, baca tip n cuba nak buat juga...

Reply
avatar

Hi Tinggalkan Terus Komen Anda,Dah terlewat Singgah diSini ;D dan Jangan Lupa <---------$"TICK NOTIFY ME "$----------> untuk Maklum Balas.(^x^) miau...Subscribe Youtube Ucing Juga.