Youtube Live Subscribe Getting Higher,Subscribe Now.


Bagaimana Nak Cashout Duit Adsense


 Bagaimana Nak Cashout Duit Adsense

  Hi Blogger.Sebelum Anda membuat Sangkaan melalui gambar di atas.terlebih dahulu Saya memberi tahu bahawa Saya bukan lah Guru Adsense.sebelum ini Saya telah membuat Entry mengenai Cari Duit Internet Dengan Blog.

  Hari ini Saya nak membuat satu Entry Bagaimana Nak Cashout Duit Adsense.? Insa Allah boleh membantu Blogger yang memerlukanya .jika Anda mempunyai iklan Adsense di Blog Anda semestinya Anda mempunyai akaun Adsense kan.Masuk akaun Adsense Anda jika Finalized Earnings Anda genap $100 Anda boleh cashout duit itu melalui dua cara iaitu melalui check mahupun wire transfer bank.

  Bagaimana nak cashout duit adsense.? Pertama kali Anda klik View Payments.lepas itu klik Payee Profile isikan senarai peribadi Anda seperti Alamat,telefon,email dan nama Anda mengikut nama akaun bank Anda.Setelah selesai pergi ke Payment setting di sana ada Payment Schedule dan Payment Method.Payment Schedule boleh di ubah ke sebulan (monthly) mengikut pendapat Adsense Anda apabila genap $100 kerana minimum duit Adsense boleh di keluarkan  apabila genap $100.Anda boleh hold Payment Schedule mengikut kemahuan Anda sendiri.

  Payment Method adalah pemilihan cara mengeluarkan duit Adsense antara melalui Check atau Wire transfer to bank.Saya memilih Wire transfer bank kerana lebih cepat dari Check.Isikan Payment method Anda dengan betul.jika Anda memilih Wire transfer bank pastikan No kad Anda betul dan Swift Code  itu Anda boleh cari di Website Ini mengikut di Negara mana Anda berada.

  Payment Adsense akan di buat pada 21 setiap bulan dan duit Adsense Anda akan di Clearkan dalam masa seminggu tertakluk kepada Bank Anda.jika Anda nak tanya bila duit itu Clear telefon je Bank Anda itu.

* Saksikan Subscribe My Youtube Channel Now dan Subscribe Channel Ucing Kadayan sekali.(^_^) Mudah.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

8 comments

comments
October 22, 2016 at 2:52 PM delete

Tolong beri adres adsense.

Kalau saya tak faham nanti saya tanya awak ya.

Terima kasih.

Reply
avatar
October 23, 2016 at 8:38 AM delete

adsense ni boleh ke letak sekali dengan add nuffnang?

Reply
avatar
October 24, 2016 at 9:01 AM delete

Hi ..adsense anda boleh cari di google.com. address https://www.google.com/adsense anda perlu register adsense dan apply untuk blog anda.tunggu approval dari adsense jika blog anda ok boleh lah simpan iklan adsense.

Reply
avatar
October 24, 2016 at 9:03 AM delete

Hi..siti untuk pengetahuan saya boleh.saya lihat banyak yang pasang iklan nuffnang dan adsense.

Reply
avatar
October 24, 2016 at 9:05 AM delete

sign up tu biar terperinci kerana pendapatan itu akan di bagi pada anda dari usaha anda.(^_^)

Reply
avatar
October 25, 2016 at 1:45 AM delete

Wah nice entry Ucing, just nak tanya cara cashout adsense sama tak dgn nuffnang? Nuffnang pon boleh pakai transfer & check jugak ke?

Reply
avatar
October 25, 2016 at 8:43 AM delete

MM..saya rasa boleh kan zaman teknologi semuanya boleh.tapi saya belum pernah pakai nuffnang lah (^_^) hehe..

Reply
avatar

Hi Tinggalkan Terus Komen Anda,Dah terlewat Singgah diSini ;D dan Jangan Lupa <---------$"TICK NOTIFY ME "$----------> untuk Maklum Balas.(^x^) miau...Subscribe Youtube Ucing Juga.