Youtube Live Subscribe Getting Higher,Subscribe Now.


Sunshine Blogger Award Ucing Kadayan


SunShine Blogger Award - Anum Abdullah
The Sunshine Blog Award is given to “bloggers who positively and creatively inspire others in the blogosphere“.Thanks blogger MellyaCrayola atas kesudian untuk tag Ucing. 😄 Ada beberapa soalan yang dikemukakan oleh sis ni, sebelum tu jom tengok rules untuk peserta Sunshine Blogger Award ni dulu ;
Here are the RULES
  • Thank the person(s) who nominated you in a blog post and link back to their blog 
  • Answer the 11 questions sent by the person who nominated you 
  • Nominate 11 new blogs to receive the award and write them 11 new questions 
  • List the rules and display the Sunshine Blogger Award logo on your post and/or on your blog.
11 Soalan dari Blogger MellyaCrayola adalah :

1) How did you come up with the name for your blog?
Blog ini Saya beri nama ucing kadayan kerana saya suka kucing dan saya adalah orang kadayan,jadi ucing tu adalah kucing.

2) Have you had any cool experiences from blogging?
Pengalaman terbaik berblog ini adalah saya boleh menjana duit .(^_^) hehe..

3) Have you made any good friends from blogging?
Banyak kepada yang blogger dan readers yang follow blog ini adalah good friends jadi pada yang singgah blog ini ke lah follow..hehe.

4) Will you share a link to your favorite blog post?
Anda boleh lihat link di atas yang bernama penghasilan.(macam duit lah pula).

5) What is your advice for those trying to get into the world of blogging?
kepada yang baru nak buat blog tu jangan lah malu malu.sebenar nya buat blog ini mudah nak simpan gambar pun kira buat blog juga.

6) Beyond blogging, what do you (as a job)?
Saya ini ahli pemasangan komputer dan suka membuat animasi.

7) Tea/Coffee?
Coffee memang minta dengan aroma nya.

8) What’s the first thing you do in the morning?
Pagi pagi mandi dan solat subuh.

9) What is/are your travel goal(s) for 2017?
Belum tau lagi kalau boleh semua nak pergi.

10) If you could live in any country, which one would it be?
Madinah

11) What was your favorite movie of 2016/2017
Saya suka movie aksi seperti avenger dan superheroes.

Yeaa..(^_^).. Saya sudah pun selesai menjawab 11 Soalan dari Teman Blogger MellyaCrayola

Sekarang Saya nak Tag 11 Rakan Blogger untuk menjawab 11 Soalan dari Saya pula..Mari lihat siapa yang Saya Tag kat bawah ini..(^_^).Ada Berani.?


Jawab Soalan dari Ucing dalam Bahasa Melayu pula..

1) Terangkan kepada saya siapa awak sebenarnya.?
2) Makanan kesukaan yang tidak boleh di lupakan.?
3) Musik yang selalu dimainkan ketika bersedih.?
4) Pengalaman memalukan yang terjadi di hadapan orang ramai.?
5) Apa yang anda buat pada masa lapang.?
6) Peristiwa kejutan (suprise) yang menyeronokan.?
7) Perkara yang membuat anda marah.?
8) Peristiwa yang menyeramkan.?
9) Bagaimana cara seseorang itu boleh membuatkan anda senyum.?
10) Lawak habis sampai anda sakit perut tergolek-golek.?
11) Bila waktu dan masa membalas 11 soalan saya ini.? (^_^)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

24 comments

comments
March 13, 2017 at 3:48 PM delete

Hihi jawapan berblogging nie, memang kebanyakannya cakap untuk menjana duit dan ianya tak dinafikan pada jawapan tue.. Terima kasih Ucing kerana tag saya, Insha Allah, saya akan cuba menjawab tak lama lagi.. Tunggu.. =)

Reply
avatar
March 13, 2017 at 3:54 PM delete

hehe..memang betulah pengalaman terbaik berblogging ni..(^_^).

Reply
avatar
March 13, 2017 at 4:15 PM delete

thanks ucing tag akak... akan dh jawab soalan tu
http://www.sheilainspire.com/2017/03/soalan-tag-daripada-ucing.html

Reply
avatar
March 13, 2017 at 4:30 PM delete

terima kasih sudi jawab soalan ucing..(^_^).

Reply
avatar
March 13, 2017 at 4:37 PM delete

Terima kasih Ucing sebab tag Mrs. A :-)
In Sha Allah Mrs. A akan cuba turut serta tapi kena ambil masa sedikit ya bukanlah dalam waktu terdekat ini.

Reply
avatar
March 13, 2017 at 4:46 PM delete

Sama sama ..Ok no problem take your time..(^_^)

Reply
avatar
March 13, 2017 at 4:51 PM delete

hihihi thanks awak sudi jawab :) nanti mellya jawab soalan ucing tu yee

Reply
avatar
March 13, 2017 at 5:15 PM delete

Alhmadulilah..Ok sama sama (^_^).

Reply
avatar
March 13, 2017 at 5:56 PM delete

Betul tu Ucing, blogger tak lari dari buat duit kan...

Reply
avatar
March 13, 2017 at 6:53 PM delete

Wah ucing pun dah siap menjawab soalan2 :D

Reply
avatar
March 14, 2017 at 8:45 AM delete

ya memang betul bukan rahsia lagi.(^_^)

Reply
avatar
March 14, 2017 at 8:46 AM delete

hehehe..ya tercabar rasanya (^_^)

Reply
avatar
March 14, 2017 at 10:51 PM delete

Yay, dah jawab soalan Ucing..Check it out..

http://starlavenderluna.blogspot.my/2017/03/sunshine-blogger-award-by-ucing-kadayan.html

Reply
avatar
March 14, 2017 at 11:01 PM delete

Alamak unni blm jawab lagi soalan y takan blogger beri.. Hihihi

Reply
avatar
March 15, 2017 at 8:57 AM delete

terima kasih sudi jawab soalan ucing (^_^).

Reply
avatar
March 15, 2017 at 11:29 AM delete

hahahahahha.. da jawab then unni tag tau..hahahahah
http://unnianje.blogspot.com/2017/03/the-sunshine-blogger-award-shikin-razali.html

Reply
avatar
March 15, 2017 at 1:39 PM delete

laa..ucing pun kena lagi hehe (^_^).

Reply
avatar
March 16, 2017 at 9:25 AM delete

ok,nieyl dah jawab...

http://seindahcerita.blogspot.com/2017/03/sunshine-blogger-award-ucing-kadayan.html

Reply
avatar
March 16, 2017 at 9:45 AM delete

hehe terima kasih menjawab soalan dari ucing.(^_^).

Reply
avatar
April 10, 2017 at 12:12 PM delete

Assalammualaikum Ucing,

Okay, Mrs. A dah jawab ya... :-)

http://mrsablogstori.blogspot.com/2017/04/sunshine-blogger-award-by-ucing-kadayan.html

Reply
avatar

Hi Tinggalkan Terus Komen Anda,Dah terlewat Singgah diSini ;D dan Jangan Lupa <---------$"TICK NOTIFY ME "$----------> untuk Maklum Balas.(^x^) miau...Subscribe Youtube Ucing Juga.